Μενού Κλείσιμο

«Στην Νέα Τραπεζούντα λέμε ακόμα το νερό νεράκι!»

Επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων στο δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο

Το πρόβλημα υδροδότησης στην Νέα Τραπεζούντα, 20 μέρες μετά το Δήμοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, όπου έγινε συζήτηση για τις άμεσες ενέργειες του Δήμου αποκατάστασης της υδροδότησης, συνεχίζει να ταλαιπωρεί την περιοχή και να προκαλεί διαμαρτυρίες.

Χθες, μια ακόμη ανοιχτή επιστολή, έστειλαν κάτοικοι της Νέας Τραπεζούντας πρς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, σημειώνοντας πως συνεχίζουν να λένε το «νερό, νεράκι».
Η επιστολή διαμαρτυρίας έχει ως εξής:
«Κύριε δήμαρχε,
κυρία πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου,
κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
σας υπενθυμίζουμε πως είστε αιρετοί άρχοντες,
και αυτό σημαίνει, πως τη θέση που έχετε σας τη δώσαμε εμείς,
οι δημότες του δήμου Κατερίνης, για να μας εξασφαλίσετε μια ποιότητα ζωής.
Και σας ρωτάμε, για ποια ποιότητα ζωής μπορούμε να μιλάμε,
όταν μας στερείτε το νερό ύδρευσης 50 μέρες το καλοκαίρι εν μέσω καύσωνα;
Είμαστε ισότιμοι πολίτες!
Έχουμε όλοι δικαίωμα στο πόσιμο νερό!
Και εσείς την υποχρέωση να μας το εξασφαλίσετε!
Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας!
-Πώς είναι δυνατόν να αγνοείτε έγγραφο ιατρού, στο οποίο βεβαιώνει ότι απειλείται η δημόσια υγεία;Το έχετε στα χέρια σας από 18/8/2017. Παρ’ όλα αυτά και από τότε, οι πολυήμερες διακοπές στην υδροδότηση συνεχίζονται με αμείωτη ένταση! Ακόμη και το μήνα Σεπτέμβριο!(πρόκειται για έγγραφο της Επιμελήτριας τηςΑ΄ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ι. ΚΟΡΙΝΟΥ το οποίο φέρει ημερομηνία 18/8/17)
-Πώς είναι δυνατόν η παροχή νερού στο δίκτυο ύδρευσης να γίνεται με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορεί ο κάθε ένας να παρεμβαίνει, διακόπτοντας την ύδρευσή μας, για να ποτίζει τα χωράφια του;
-Το γεγονός αναφέρθηκε από τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Ντούρο Δημήτριο στο δημοτικό συμβούλιο της 1/9/2017.
-Πώς είναι δυνατόν ενώ αποφασίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο η συστηματική παρακολούθηση της ροής του νερού και της νεροκλοπής (437/2017 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της συνεδρίασης της 1/9/2017), να συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης και να υπάρχουν γειτονιές που δεν είχαν νερό για 7 συνεχόμενες μέρες το μήνα Σεπτέμβριο;
-Πώς είναι δυνατόν εσείς κ. Δήμαρχε να προτείνετε σε εμάς(όταν συγκεντρωθήκαμε για διαμαρτυρία στο Δημαρχείο) να ορίσουμε κάποιον για να φυλάσσει τον αγωγό που μεταφέρει νερό στη δεξαμενή μας;
-Θα αναλάβουμε εμείς το έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.; Πώς είναι δυνατόν; Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα είναι θεατής στην υπόθεση; Ποιός ο ρόλος της;
Και οι πολυήμερες διακοπές υδροδότησης καλά κρατούν!
Κυρίες και κύριοι!
Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων!
Δείξτε ότι έχετε την πολιτική βούληση να δώσετε οριστική λύση στο θέμα!
Κινητοποιείστε τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να κατασκευαστεί ο αγωγός με τέτοιον τρόπο που να διασφαλίζεται απρόσκοπτα η ροή του πόσιμου νερού στη δεξαμενή μας.
Κυρίες και κύριοι:έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.το οποίο ορίζει πωςυποχρεούται η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. να παρέχει πόσιμο νερόστο ύψος του υδρομετρητή του σπιτιού μας μέχρι 2 κυβικά ανά ώρα.
Και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.,κύριοι,ως δημοτική επιχείρηση γνωρίζετε πολύ καλά, ότι δέχεται κατευθύνσεις από το δημοτικό συμβούλιο σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου, άρθρο 2 παράγραφος 2.
Επομένως, για το ότι στερούμαστε το νερό σχεδόν ολόκληρο το καλοκαίρι, η ευθύνη βαρύνει κυρίως εσάς κύριε Δήμαρχε!
Επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας!
Δώστε λύση στο πρόβλημα τώρα!
Οι κάτοικοι του χωριού της Νέας Τραπεζούντας»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ