Μενού Κλείσιμο

Στην αντεπίθεση περνά η ΝΟΔΕ Πιερίας: Ζητά εξηγήσεις από το Δήμο για το… 500 εύρω!

Για «δήθεν» αίτημα κάνει λόγο η ΝΟΔΕ Πιερίας, ζητώντας (και) από το Δήμο Κατερίνης να είναι πιο προσεκτικός όταν μεμονωμένα πρόσωπα ζητούν το οτιδήποτε, επικαλούμενα τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση με την υπεύθυνη του Τομέα Εργαζομένων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, της Νομαρχιακής Οργάνωσης

Στην αντεπίθεση περνά η ΝΟΔΕ Πιερίας, μετά τον (δικαιολογημένο) θόρυβο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι στα θέματα του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, υπήρχε και «αίτημα της ΝΟΔΕ» για επιχορήγηση εκδήλωσής της με το ποσό των 500 ευρώ.

Αν και το θέμα αποσύρθηκε (με την δικαιολογία ότι εκ παραδρομής συμπεριλήφθηκε), το «κακό» έγινε για την εικόνα της ΝΟΔΕ Πιερίας, αφού τις τελευταίες μέρες αποτέλεσε αντικείμενο έντονης κριτικής από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο.

Έτσι λοιπόν, η ΝΟΔΕ Πιερίας προχώρησε σε ανακοίνωση, ζητώντας από το Δήμο Κατερίνης να δώσει εξηγήσεις για το πώς συμπεριλήφθηκε το συγκεκριμένο «δήθεν» αίτημα, αφού ποτέ δεν κατατέθηκε από την Οργάνωση.

Ωστόσο, η ΝΟΔΕ προχωράει ένα βήμα παραπάνω «καρφώνοντας» την υπεύθυνη του Τομέα Εργαζομένων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα Κυριακή Καραγιαννίδου, ότι κατέθεσε αίτημα, εν αγνοία της Κομματικής Οργάνωσης και καλεί τον Δήμο Κατερίνης «και όλους τους φορείς να είναι πιο προσεκτικοί όταν μεμονωμένα πρόσωπα ζητούν το οτιδήποτε, επικαλούμενα τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση…»

Αυτό που δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, είναι τι πειθαρχικά μέτρα θα λάβει (αν λάβει) η Οργάνωση κατά της κ. Καραγιαννίδου, ώστε να μην υποπέσει και στο μέλλον σε παρόμοια «ατοπήματα».

Αναλυτικά, η απάντηση της ΝΟΔΕ (την οποία συνυπογράφουν ο Πρόεδρος Γιάννης Κουρινιώτης και ο Τομεάρχης ΝΔ Πιερίας Λευτέρης Κλώνος), αναφέρει: Πάγια πολιτική και νοοτροπία του κόμματός μας όσο και της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Πιερίας είναι να υποστηρίζεται οικονομικά από τα μέλη της, εν αντιθέσει με άλλα κομματικά δημιουργήματα.

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ένα πρωτοφανές γεγονός για την παράδοση και τις αρχές της παράταξής  μας. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης υπήρχε ως θέμα συζήτησης δήθεν αίτημα της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας για επιχορήγηση 500 ευρώ για να καλυφθούν έξοδα εκδήλωσης μας.

Διαβεβαιώνουμε τα χιλιάδες μέλη μας στην Πιερία ότι:

-Η  Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία ουδέποτε έλαβε απόφαση να ζητήσει οικονομική επιχορήγηση  από τον Δήμο Κατερίνης και οποιονδήποτε άλλο φορέα του Νομού μας.

-Από  τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας δεν στάλθηκε επισήμως κανένα αίτημα προς τον Δήμο Κατερίνης για να καλύψει μέρος των εξόδων της εκδήλωσης, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, η οποία αναβλήθηκε  λόγω κομματικών υποχρεώσεων.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας καταδικάζει απερίφραστα όλες αυτές τις συμπεριφορές και ζητά από την Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης να μας δώσει εξηγήσεις για το πώς συμπεριλήφθηκε το δήθεν αίτημά μας στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλούμε τον Δήμο Κατερίνης και όλους τους φορείς να είναι πιο προσεκτικοί όταν μεμονωμένα πρόσωπα ζητούν το οτιδήποτε, επικαλούμενα τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση με την υπεύθυνη του Τομέα Εργαζομένων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα κ. Κυριακή Καραγιαννίδου, χωρίς να υπάρχουν αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων της κομματικής μας οργάνωσης.

Για ακόμη μία φορά, διαβεβαιώνουμε τα χιλιάδες μέλη μας  και όλους τους πολίτες της Πιερίας ότι  η ΝΟ.Δ.Ε Πιερίας  λειτουργεί μόνο μέσα στο πλαίσιο του νόμου.

Ευχόμαστε όλα αυτά τα τραγελαφικά να ήταν απλώς μία αλυσίδα από πρωτοφανή λάθη και τίποτε παραπάνω», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ