Μενού Κλείσιμο

«Στη Βουλή τα πρώτα θετικά μέτρα»

Η Μπέττυ Σκούφα, για τον προϋπολογισμό που έρχεται

«Το επόμενο δίμηνο, και με ορίζοντα την ψήφιση του προϋπολογισμού, θα έρθουν στη Βουλή τα πρώτα θετικά μέτρα έπειτα από οκτώ χρόνια καταστροφικής λιτότητας», αναφέρει η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα, σημειώνοντας ότι η νομοθέτηση των μέτρων θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

Όπως αναφέρει η κ. Σκούφα, «η κυβέρνηση, που για τρεισήμισι χρόνια πορεύτηκε με δεμένα τα χέρια, τώρα έχει έναν καθαρό δρόμο μπροστά της»
Ο «καθαρός δρόμος», σύμφωνα με την βουλευτή Πιερίας είναι ο εξής:
-Πράσινο φως από την Κομισιόν για την υλοποίηση του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού με μέτρα υπέρ της κοινωνίας και χωρίς περικοπή των συντάξεων.
-Στις βασικές προτεραιότητες περιλαμβάνονται: Η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Η απόδοση κοινωνικού μερίσματος στους αδύναμους. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών. Η καταβολή αναδρομικών σε ενστόλους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς. Η ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης. Η αύξηση του κατώτατου μισθού.
Η νομοθέτηση των μέτρων στη Βουλή θα φέρει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών της διαρκώς ανέξοδης, αδιέξοδης, ψευδούς και καταστροφολογικής ρητορικής τους. Πολύ σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα, καθώς θα πρέπει να καταψηφίσουν:
-Το ότι 3.000 εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» μετατρέπονται από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ότι 4.500 εκπαιδευτικοί και εξειδικευμένο προσωπικό προσλαμβάνονται στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση.
-Το ότι συνεχίζουμε το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου με οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια ύψους 275 εκατ. ευρώ.
-Το ότι επιδοτούμε το 100% των ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών.
-Το ότι μειώνουμε σταδιακά το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων από 29% σε 25% με ρυθμό 1% κατ’ έτος και μειώνουμε το φορολογικό συντελεστή επί των διανεμομένων κερδών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, από το 15% στο 10%.
-Το ότι μειώνουμε κατά 33% τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, μέτρο συνολικής δαπάνης 229 εκατομμυρίων ευρώ και όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ τον μειώνουμε κατά 10% μεσοσταθμικά ή κατά 262,5 εκατ. ευρώ.»
-«Τα αδύναμα οικονομικά στρώματα δεν θα επωμιστούν την αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου γιατί η κυβέρνηση σχεδιάζει αυξημένο επίδομα θέρμανσης. Το υπουργείο Οικονομικών, από την υπεραπόδοση του πλεονάσματος, θα ενισχύσει τον προϋπολογισμό για το επίδομα θέρμανσης, προκειμένου να αντισταθμιστεί πλήρως η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.
-Στόχος της κυβέρνησης είναι η μόνιμη καταβολή του 13ο μηνιάτικου. Αν δεν καταστεί φέτος εφικτό τότε θα διανεμηθεί ένα κοινωνικό μέρισμα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη, όπως ανέφερε και ο Αλ. Φλαμπουράρης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ