Μενού Κλείσιμο

Στη διάθεση των πυρόπληκτων της Αττικής δομές της Μητρόπολης

H Μητρόπολη Κίτρους, δίπλα στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές

Με τους Μητροπολίτες των πληγέντων περιοχών επικοινώνησε ο Κίτρους Γεώργιος, ο οποίος αποφάσισε τα έσοδα από τον «δίσκο» όλων των ενοριών της Πιερίας, να διατεθούν για την βοήθεια των πυρόπληκτων της Αττικής

 

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με ανακοίνωσή της, εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, δηλώνοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράσταση της σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που περνούν δύσκολες στιγμές.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τους Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της καταστάσεως, εκφράζοντας παράλληλα τη διάθεσή του για την άμεση αρωγή των φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους και την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλα τα θύματα της πύρινης  λαίλαπας.

«Εκφράζουμε την ιδιαίτερη συμπάθεια και τη βαθύτατη αγάπη του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας για τα θύματα και τους πληγέντες. Ολόψυχα ευχόμαστε, όπως ο Θεός σας δώσει τη δύναμη και την ενίσχυση, ώστε να αντιμετωπίσετε όσο γίνεται πιο ανώδυνα τη σημερινή τραγική κατάσταση, στην οποία έχετε περιέλθει. Η προσευχή μας προς τον φιλάνθρωπο Κύριο μας είναι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος.

Τέλος, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι οι δραστήριες φιλανθρωπικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και συγκεκριμένα η Tράπεζα Αγάπης δωρεάν διανομής ενδυμάτων και υποδημάτων «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» και το Εκκλησιαστικό Κοινωνικό Παντοπωλείο «Ο Τροφοδότης» είναι έτοιμες για να ενεργοποιηθούν άμεσα, όποτε ζητηθεί, για να στηρίξουν τους πληγέντες κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.

Επίσης, η Ιερά Μητρόπολη βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και άλλους φορείς, για τον καλύτερο συντονισμό της βοήθειας.

Να σημειωθεί ότι, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Γεωργίου, ο δίσκος που θα περιαχθεί κατά τη Θ. λειτουργία σε όλες τις εκκλησίες της Πιερίας θα αφιερωθεί στους πυρόπληκτους της Αττικής.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ