Μενού Κλείσιμο

Στέργιος Φαρμάκης: Ξεκινά το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης την Δ.Ε. Αν. Ολύμπου

Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση για το «μεγαλύτερο έργο ύδρευσης», όπως το χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δίου-Ολύμπου, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αναμένεται να συνδράμει ουσιαστικά στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, αλλά και στην μείωση του κόστους υδροδότησης.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Επιχείρησης Στέργιος Φαρμάκης το έργο αφορά όλες τις κοινότητες Λεπτοκαρυάς, Σκοτίνας, Παντελεήμονα, τον Πλαταμώνα Ν. Πόρών. Ουσιαστικά πρόκειται για αντικατάσταση των 74 αντλιών σε όλες τις γεωτρήσεις της περιοχής με νέες, σύγχρονης τεχνολογίας inverter καθώς και όλων των Η/Μ πινάκων της ύδρευσης οι οποίοι θα συνδεθούν με νέο ψηφιακό σύστημα τηλεμετρίας. Το συγκεκριμένο σύστημα, σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη θα ελέγχεται και θα συντονίζεται με σύστημα SCADA. Με την εφαρμογή του αναμένεται να επιτευχθεί:

-μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας -30%

-απόλυτος έλεγχος της ποσότητας και της ποιότητας του νερού με δυνατότητα επεμβάσεων μας ανά πάσα στιγμή

-απόλυτος έλεγχος του υδατικού ισοζυγίου, των διαρροών, των προβληματικών υδρομετρήσεων, των υδροκλοπών και των αφανών βλαβών (Σήμερα η ΔΕΥΑ «παράγει» 4,5εκ m3 νερού στην περιοχή και χάνονται 1,5m3 )

-ελαχιστοποίηση των ζημιών σε ολόκληρο το δίκτυο και άρα σημαντική μείωση δαπανών αποκατάστασης.

Τελικός σκοπός αυτής της επένδυσης, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δίου Ολύμπου, «είναι η εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων ποσοτικής και ποιοτικής διαχείρισης και ελέγχου των υδάτινων πόρων, καθώς και εξοικονόμηση πόρων υπέρ των δημοτών μας και των επιχειρήσεων της περιοχής.»

Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του έργου γίνεται εξ ολοκλήρου από Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ