Μενού Κλείσιμο

Στέλιος Πέτσας: Η διακίνηση ψευδών ειδήσεων εν μέσω πανδημίας, βλάπτει την κοινή προσπάθεια

Αιχμηρή απάντηση έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δημοσιεύματα του τύπου, στα οποία γίνεται λόγος για «παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ» το οποίο δίνει λανθασμένα στοιχεία στο Μαξίμου.

Ο Στέλιος Πέτσας στη δήλωσή του τονίζει πως η διακίνηση ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων τη στιγμή που η χώρα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, δίνει  μάχη με το δεύτερο κύμα της  πανδημίας βλάπτουν την κοινή προσπάθεια.»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει πως υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19 και βρίσκεται διαρκώς  στη διάθεση των επιστημόνων. «Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ΕΟΔΥ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της, σημειώνει, ενώ τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό του εργάζονται συστηματικά και ακούραστα κι αυτό το βλέπουν όλοι οι Έλληνες. Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται από τον ΕΟΔΥ και δημοσιεύεται καθημερινά η «Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορoνοϊό (COVID-19)» και με βάση αυτά τα στοιχεία οι ειδικοί συζητούν και λαμβάνουν τις αποφάσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οτιδήποτε άλλο υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλων μας», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Πέτσας.

Τα δημοσιεύματα

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» ο ΕΟΔΥ δίνει λανθασμένα κι ελλιπή στοιχεία για τα κρούσματα στη επιτροπή λοιμωξιολόγων, ενώ γίνεται λόγος για ένα «παράλληλο» σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα τα στοιχεία που έχει το Μαξίμου και η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων στο υπουργείο Υγείας, αλλά και αυτά που τελικά ανακοινώνονται να έχουν κενά και να μην είναι τα ημερήσια πραγματικά.

Το δημοσίευμα, κάνει λόγο για κενά και ανακρίβειες στα στοιχεία που δίνονται για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊο.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ