Μενού Κλείσιμο

Σταθερός σύμμαχος οι ΗΠΑ

Με τον Γερουσιαστή των ΗΠΑ Ron Johnson συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης

Με τον Γερουσιαστή των ΗΠΑ Ron Johnson, Πρόεδρο της Επιτροπής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων και Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκής και Περιφερειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας της Γερουσίας των ΗΠΑ, είχε συνάντηση ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Στη συνάντηση, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, τον Γερουσιαστή συνόδευαν ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt και ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Gregory Pfleger.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ.

Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε όλο το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της ΔΕΘ, που πραγματοποιούν από κοινού η Περιφέρεια, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο γεωστρατηγικό ρόλο της Κεντρικής Μακεδονίας στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ επισήμανε τη σταθερή βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας για περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας με τις ΗΠΑ, που όπως είπε αποτελεί σταθερό στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας.

Επίσης, ανέλυσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και τις μεγάλες δυνατότητες για νέες επενδύσεις στον τουρισμό, την ενέργεια, την αγροτική παραγωγή, την καινοτομία και άλλους τομείς. Επισήμανε μάλιστα ότι η 83η ΔΕΘ αποτελεί μόνο την αφετηρία ενός δρόμου συνεργασίας και σε επιχειρηματικό – επενδυτικό επίπεδο και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά, αλλά και αντίστοιχα της αμερικανικής πολυεπίπεδης παρουσίας στη χώρα μας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ