Μενού Κλείσιμο

Σταθερή πορεία… νίκης!

 Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου παρουσίασε την «Επιμελητηριακή Πορεία»

Η επίσημη παρουσίαση του Συνδυασμού «Επιμελητηριακή Πορεία», έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, από τον επικεφαλής της παράταξης Ηλία Χατζηχριστοδούλου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, για τρίτη φορά διεκδικεί την ψήφο (και την εμπιστοσύνη) των μελών του Επιμελητηρίου και παρότι η εκλογική αναμέτρηση αναμένεται εύκολη υπόθεση, φρόντισε να καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο που συνδυάζει την εμπειρία των παλαιών και τον ενθουσιασμό των νέων.

Στην επίσημη παρουσίαση του Συνδυασμού (η οποία έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης) παρόντες ήταν, εκτός από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού και τον Αντιδήμαρχο Κατερίνης Δημήτρη Ντούρο και οι δύο πρώην πρόεδροι του ΕΒΕ Χαρίλαος Κωτίκας και Νίκος Βουλγαράκης.
Το στοιχείο της ανανέωσης, ήταν αυτό που εντυπωσίασε τον πρώην πρόεδρο του ΕΒΕ Χ. Κωτίκα, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό πως ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου κατάρτισε ένα ψηφοδέλτιο που «κοιτάει στο αύριο», επιχειρώντας να δημιουργήσει στελέχη ικανά να αναλάβουν τις τύχες του, στο μέλλον.
«Τα Επιμελητήρια δεν καθορίζουν την οικονομική πολιτική τής Χώρας, δεν ψηφίζουν νόμους και δεν τυπώνουν χρήμα. Είναι όμως το μοναδικό σημείο αναφοράς τής τοπικής επιχειρηματικότητας, αναδεικνύουν τις ευκαιρίες και αγωνίζονται για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα», ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Νίκος Βουλγαράκης.
«Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που διακρίνει, τον συνδυασμό σας, αυτή την καινούργια πρόταση την επιμελητηριακή: Είναι η εμπειρία η παλιά και η γνώση, που μαζί με το νέο όραμα θα δώσουν μια καινούργια ιδέα και θα προκύψει ένα καινούργιο τοπίο στον κόσμο τού επιχειρείν», υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, απευθυνόμενη στον Ηλία Χατζηχριστοδούλου.
Αμέσως μετά, στο βήμα ανέβηκε ο επικεφαλής του Συνδυασμού Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος τόνισε οτι ο συνδυασμός του πλαισιώνεται από έμπειρους, ικανούς και καταξιωμένους επαγγελματίες αλλά και από πολλά νέα παιδιά με διάθεση για δουλειά και προσφορά στον τόπο τους.
«Με χαροποιεί το γεγονός ότι με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις μας αυτά τα χρόνια πετύχαμε την καθιέρωση του Επιμελητηρίου στην συνείδηση των νέων ανθρώπων ότι είναι ο φυσικός χώρος κάθε επιχειρηματία που θέλει να δημιουργήσει και να προσφέρει αποτελεσματικά», είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ, συμπληρώνοντας πως πλέον έχει αναγνωσριστεί και από το πιο δύσπιστο μέλος του και από τον πιο αυστηρό κριτή ότι το ΕΒΕ αποτελεί τον βασικότερο μοχλό ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας.
Στη συνέχεια έκανε έναν σύντομο απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας του, αναφέροντας:
-Προς έκπληξη πολλών, πετύχαμε την κατάργηση της βίζας, για του επισκέπτες μας από την Σερβία, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική μας οικονομία
-Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, καθιερώσαμε την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, ως κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής μας και την μεγαλύτερη περιφερειακή εμπορική έκθεση της Κεντρικής Μακεδονίας
-Προστατέψαμε τις τοπικές μας επιχειρήσεις, μέσω της εγγυοδοσίας του Ελληνικού Δημοσίου, καλύπτοντας μεγάλο ποσοστό των δανείων τους
-Πρωτοστατήσαμε στην πάταξη του παραεμπορίου, μιας μεγάλης πληγής του εμπορίου μας ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κινητοποιώντας όλους τους αρμόδιους φορείς και εδώ θέλω να ευχαριστήσω την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας για την καθοριστική συμβολή της
-Ενθαρρύναμε την εξωστρέφεια των μελών μας, διοργανώνοντας επιχειρηματικές αποστολές σε αγορές στόχους και συμμετείχαμε με επιχειρήσεις μας σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πάντα με μετρήσιμα αποτελέσματα
-Πυξίδα για την ανάπτυξη της Πιερίας αποτελούν τα πορίσματα του Αναπτυξιακού Επιχειρηματικού Συνεδρίου που οργανώσαμε, με την συμμετοχή έγκριτων πανεπιστημιακών, φορέων της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης καθώς και επιτυχημένων επιχειρηματιών από όλη τη χώρα
-Εκμεταλλευόμενοι τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος Leader ολοκληρώσαμε πριν λίγες μέρες μια σειρά δράσεων που είχαν ως μοναδικό σκοπό την ανάδειξη και προβολή της Πιερίας και την καθιέρωσή της ως 12μηνο τουριστικό προορισμό
-Δώσαμε τη δυνατότητα στα μέλη μας να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε όλο τον κόσμο μέσα από την ηλεκτρονική αγορά που δημιουργήσαμε
-Ιδρύσαμε το Κέντρο διαμεσολάβησης σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης, με μοναδικό στόχο την άμεση και λιγότερο δαπανηρή επίλυση των εμπορικών και αστικών υποθέσεων
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, έκανε εκτενή αναφορά και στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης, αναφέροντας ως πρώτη, την ίδρυση Κέντρου Καινοτομίας, με την συνεργασία διακεκριμένων επιχειρηματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Όπως είπε, ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με επιχειρηματίες που θα αποτελέσουν την επιτροπή αξιολόγησης επιχειρηματικών ιδεών. «Φιλοδοξούμε να παρέχουμε εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη σε όσους σκοπεύουν να παρουσιάσουν την καινοτόμα ιδέα τους, την οποία αφού αξιολογήσει η επιτροπή, θα φροντίσει να βρεθεί η χρηματοδότηση και ο κατάλληλος επενδυτής είτε από την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Δύσκολο εγχείρημα το ομολογώ, είμαι βέβαιος όμως ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα τα καταφέρει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ, δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και όσους τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. «Πάνω από όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με την συμμετοχή τους στο συνδυασμό. Συγκροτήσαμε ένα ψηφοδέλτιο αντιπροσωπευτικό, που εκφράζει τα αιτήματα και τις προτάσεις κάθε παραγωγικού τομέα του νομού μας. Συνδέσαμε την εμπειρία με τις φρέσκες ιδέες. Μια ισχυρή ομάδα συναδέλφων αποφασισμένη να εργαστεί σκληρά για την βελτίωση των όρων και των συνθηκών του «επιχειρείν» στον τόπο μας.»

Υποψήφιοι στο Μεταποιητικό
Βαφόπουλος Γεώργιος : Πτυχιούχος Οικονομικών Σπουδών , Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της αλευροβιομηχανίας «ΜΥΛΟΙ ΠΑΓΓΕΛΑ Α.Ε.»
Γατσιού Άννα: Πτυχιούχος Νοσηλευτικής, Ιδιοκτήτρια εταιρίας φωτοβολταϊκών «Κρόνος» ΑΦΟΙ ΓΑΤΣΙΟΥ Ο.Ε. , Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου
Κουλούμογλου Μάρκος: Ιδιοκτήτης της Βιομηχανίας Ηλιακών «ΕΒΗΛ Α.Ε.»,
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου από το 2001,
Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Μανουσαρίδης Κωνσταντίνος: Ιδιοκτήτης Αρτοποιείου «Το Σβορωνιώτικο» στο Σβορώνο Κατερίνης, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Πιερίας
Μαυρίδης Κωνσταντίνος: Ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρίας επίπλων «Μακ-Ξυλ», πρώην Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Επιπλοξυλουργών Πιερίας, πρώην Πρόεδρος του Εποπτικού του Συνεταιρισμού Επιπλοξυλουργών Νομού Πιερίας.
Μπατάλας Βασίλειος του Δημ.: Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Ιδιοκτήτης εταιρίας παραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας, Ταμίας του Συνδέσμου φωτοβολταϊκών Πιερίας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών .
Ουσταμπασίδης Ζαχαρίας (Ρούλης) : Ιδιοκτήτης Επιχείρησης Ανακύκλωσης , Μεταποίησης και Επεξεργασίας Σιδήρου και Μετάλλων «ΑΦΟΙ Χαράλαμπου ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗ &ΣΙΑ Ο.Ε.
Πεϊδης Ιωάννης: Διαχειριστής της Εταιρίας «Πεϊδης ΕΠΕ» με Μηχανήματα ακτών και Διαχείρισης περιβάλλοντος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας επί σειρά ετών.
Ρουμελιώτης Διονύσιος: Ιδιοκτήτης Συνεργείου αυτοκινήτων
Τελιογλανίδης Νικόλαος: Ιδιοκτήτης εργαστηρίου Οδοντοτεχνικής «TI DENTAL», Πρόεδρος του Σωματείου Οδοντοτεχνιτών Πιερίας.
Τζικακόλιας Θεόδωρος: Ιδιοκτήτης Συνεργείου Αυτοκινήτων, Πρόεδρος του Σωματείου πτυχιούχων Επισκευαστών Οχημάτων Νομού Πιερίας.

Τμήμα Υπηρεσιών
Αγοραστός Θεόδωρος : Ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Παραλία του Νέου Παντελεήμονα, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας
Βελώνη Σταματία: Ιδιοκτήτρια γραφείου ταξιδίων « Velonis Tours», Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας από το 2001, Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Γενική Γραμματέας του Πανελληνίου Δικτύου Ελληνίδων Επιχειρηματιών.
Γιαννούλη Σμαρώ: Εκδότρια της εφημερίδας «Ενημέρωση & Αγγελίες» , Ειδική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου.
Δημόπουλος Ορέστης: Ιδιοκτήτης Εστιατορίου «ΤΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ», στο Λιτόχωρο Πιερίας
Δρούγκας Σωτήριος: Ιδιοκτήτης εταιρίας παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας «ΔΡΟΥΓΚΑΣ HELLAS SECURITY”
Καβακίδης Αθανάσιος: Ιδιοκτήτης του Εστιατορίου «Γιούρας» στην Παραλία Κατερίνης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας, Γραμματέας του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Παραλίας Κατερίνης ο «Κερδώος Ερμής»
Κιργιάκο Αντώνιος: Ιδιοκτήτης πλυντηρίων αυτοκινήτων και συνεργείων καθαρισμού «WASH OLYMPIC” , Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Μάνη Βασιλική: Ιδιοκτήτρια ενοικιαζομένων δωματίων «ΡΕΑ STUDIOS” στην Παραλία Κατερίνης, Γραμματέας του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Παραλίας Κατερίνης
Μυστακίδης Νικόλαος: Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Πληροφορικής και Οικονομίας, Ιδιοκτήτης της Σχολής Πληροφορικής και Ρομποτικής «Μυστακίδη».
Νάνος Χρήστος: Ασφαλιστής , Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ταμίας του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Παραλίας Κατερίνης ο «Κερδώος Ερμής»
Νικολαϊδου Παρασκευή: Ιδιοκτήτρια του Αναψυκτήριου – καφέ «PIAZZA-COFFEE”
Παπαχατζή – Μακρίδου Χάιδω: Πτυχιούχος Γραφιστικής, Τελειόφοιτος ΜΒΑ στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΠΑΜΑΚ, Ιδιοκτήτρια γραφείου Διαφήμισης και Οπτικής Επικοινωνίας , Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας
Παρλίτσης Νικόλαος: Πτυχιούχος Οικονομικών και Βιομηχανικής Σχολής, Ιδιοκτήτης του καφέ-Μπαρ «Το Μπαράκι» και του Εστιατορίου «Βεράντα» στην Πλάκα Λιτοχώρου και του Εστιατορίου το «Παλιό Σχολειό» στο Ελατοχώρι Πιερίας, Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου.
Παυλίδης Νικόλαος: Πτυχιούχος Μάρκετινγκ, Ιδιοκτήτης του Κέντρου Διασκέδασης «Γυαλός», Γραμματέας του Σωματείου Εστιατόρων – Ψητοπωλών Πιερίας
Ρούτσας Παναγιώτης: Μηχανολόγος – Ψυκτικός, Ιδιοκτήτης της εταιρίας ψυκτικών Frigopower
Τερζής Πέτρος: Ιδιοκτήτης Στεγνοκαθαριστηρίου «ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ» στο Αιγίνιο Πιερίας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας, Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Αιγινίου και Περιχώρων
Τζιουμέρκας Στέφανος: Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Φλογέρα Ευγενία: Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Λάρισας, Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων &Ασφαλιστική σύμβουλος, Ειδική συνεργάτης των «Ολυμπιάδων » του Παραρτήματος Πιερίας της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών.

Εμπορικό Τμήμα
Αλμαλιώτης Δημήτριος: Έμπορος καλλυντικών, Ιδιοκτήτης του καταστήματος «DUST AND CREAM» και μέτοχος της εταιρίας «Cream Team» ΑΒΕΕ.
Αποστολόπουλος Νικόλαος: Ιδιοκτήτης κρεοπωλείου η «Η ΩΡΑΙΑ ΒΡΥΑ» και Βιοτεχνίας Αλλαντικών, Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας από το 2001, Πρόεδρος της Επιμελητηριακής Εταιρίας Στήριξης Επιχειρήσεων Νομού Πιερίας, πρώην Αντιπρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Πιερίας.
Βουτσάς Νικόλαος: Ιδιοκτήτης εταιρίας εμπορίας και κατασκευής στρωμάτων “Pieria Strom” , και έμπορος βρεφικών ειδών.
Δέλιου Μαρία: Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Έμπορος ενδυμάτων, ιδιοκτήτρια του καταστήματος «MB FASHION», Πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Παραλίας Κατερίνης ο «Κερδώος Ερμής»
Εμμανουηλίδης Δημήτριος: Έμπορος επίπλων, Ιδιοκτήτης του Καταστήματος «GRUPPO NATAN» στο Αιγίνιο Πιερίας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Ηλιάδου Ελένη: Έμπορος ενδυμάτων, Ιδιοκτήτρια του καταστήματος «Pretty Woman» και Ιδιοκτήτρια του Τεχνικού Γραφείου Ανελκυστήρων «ΗΛΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ», Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης.
Καϊμακάμη Κωνσταντία: Πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Λάρισας, Έμπορος υαλικών, φωτιστικών και ειδών οικιακής χρήσης «Μαρία ΚΑΪΜΑΚΑΜΗ – Κωνσταντία ΚΑΪΜΑΚΑΜΗ Ο.Ε.»
Κόκκινος Αθανάσιος: Πολιτικός Μηχανικός – Εκτιμητής Ακινήτων, Έμπορος καυσίμων, Ιδιοκτήτης του πρατηρίου «Shell», Ξενοδόχος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Μανωλας Κωνσταντίνος: Πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πειραιά, Έμπορος ηλεκτρονικών συστημάτων και κατασκευαστής ζυγιστικών αυτοματισμών, Ιδιοκτήτης του καταστήματος «ΜΑΝΩΛΑΣ»
Μαρτινίδου Χρυσούλα: Έμπορος αρωμάτων, Ιδιοκτήτρια του καταστήματος «PARFYMERIE JARDIN DI ESSENCES”
Προφυρίδου Δέσποινα: Έμπορος ενδυμάτων – μοντελίστ, Ιδιοκτήτρια του καταστήματος «Anna Rita».
Τερζοπούλου –Γκέκα Μελπομένη: Ιδιοκτήτρια καταστήματος με είδη σπιτιού- ειδών δώρων και διακόσμησης το «Λυχνάρι»
Τσιανάκας Κωνσταντίνος: Πτυχιούχος ΤΕΕ, Ταμειακές μηχανές και επιγραφές LED, ιδιοκτήτης του καταστήματος «Tsianakas Systems”
Τσιμόπουλος Ηλίας: Εμπόριο προϊόντων κινητής τηλεφωνίας, Ιδιοκτήτης του καταστήματος Vodafone.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ