Μενού Κλείσιμο

Στα ύψη οι τιμές πώλησης των ακινήτων -Σύγκριση σε παλαιά και νεόδμητα

Συνεχίζεται η μεγάλη αύξηση των πιθανών τιμών πώλησης ακινήτων στην Αττική.

Ενδεικτικές είναι οι τιμές σύγκρισης αξιών ακινήτων, όπως φαίνεται σε πίνακες που παρουσιάστηκαν στην ΕΡΤ, οι οποίες αποτυπώνουν την αξία σε νεόδμητα ανά τετραγωνικά αλλά και παλαιότερα ακίνητα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλος εκτιμητικής εταιρείας, Γιάννης Ξυλάς, εξήγησε τους λόγους που οι τιμές στα ακίνητα έχουν αυξηθεί. Όπως τονίζει πρόκειται για «απότοκο της δεκαετίας 2008-2017 που ήταν η μεγάλη οικονομική κρίση. Μέσα σε αυτή την δεκαετία συσσωρεύτηκαν πάρα πολλά αιτήματα στέγασης, τα οποία έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι αυτή τη δεκαετία είχαμε ένα σταμάτημα της οικονομικής δραστηριότητας και της οικοδομικής. Είχαμε πάγωμα των αντιπαροχών και πάγωμα των δανείων. Άρα πάρα πολύ συμπολίτες μας, αυτά τα 10 χρόνια, δέκα χρόνια στην οικονομία είναι ένα πάρα πολύ πυκνό διάστημα, συσσώρευσαν αιτήματα μεταστέγασης», εξηγεί.

Στα ύψη οι τιμές πώλησης των ακινήτων -Σύγκριση σε παλαιά και νεόδμητα

 

«Μετά την μεγάλη οικονομική κρίση, ήρθε ο covid, το βασικό χαρακτηριστικό ήταν η εργασία από το σπίτι. Αυτό που έφερε ήταν η ανάγκη για μεγαλύτερους χώρους. Στη χειρότερη περίπτωση ο μεγαλύτερος χώρος είχε να κάνει με ένα τμήμα του σαλονιού, που θα μπορούσε κάποιος να δουλέψει, και στη καλύτερη περίπτωση με ένα έξτρα δωμάτιο. Αυτό σημαίνει επιπλέον ανάγκη για χώρο, άρα για μεταστέγαση», προσθέτει.

«Επίσης, μέσα στην τριετία, που διανύουμε τώρα του covid, αρκετά νοικοκυριά αποταμίευσαν χρήματα, τα οποία είναι έτοιμα να τα ρίξουν στην στέγαση. Υπάρχουν νέες γραμμές δανειοδότησης, άρα ξαναδίνονται δάνεια και υπάρχουν και επενδυτές που ανακάλυψαν αίφνης ότι, σε αντίθεση με τα καταστήματα και με τα γραφεία, τα σπίτια έχουν ένα σταθερό εισόδημα», καταλήγει ο κ. Ξυλάς.

Στα ύψη οι τιμές πώλησης των ακινήτων -Σύγκριση σε παλαιά και νεόδμητα

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.