Μενού Κλείσιμο

Στα «σκαριά» τμήμα ημερήσιας χημειοθεραπείας

Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για τη λειτουργία Τμήματος Ημερήσιας Χημειοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Με την λειτουργία του τμήματος, αναμένεται να μπει τέλος στην ταλαιπωρία μετακίνησης σε άλλες πόλεις, εκατοντάδων Πιεριέων που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες

Μέχρι τον Ιούνιο του 2019 εκτιμά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης, ότι θα έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του, ένα νέο τμήμα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Πρόκειται για το Τμήμα Ημερήσιας Χημειοθεραπείας, η δημιουργία του οποίου αποτελεί ένα αίτημα των συμπολιτών μας, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται με τη μετάβαση τους στη Θεσσαλονίκη.

Για το λόγο αυτό ο Διοικητής του Νοσοκομείου και οκταμελή αντιπροσωπεία του Νοσοκομείου, επισκέφτηκαν πρόσφατα το Γ.Ν. Σερρών όπου εκεί λειτουργεί ανάλογο Τμήμα, έτσι ώστε να δουν τον τρόπο λειτουργίας του, τις προϋποθέσεις και τα προβλήματα που ενδεχομένως μπορεί να παρουσιαστούν.
«Το Τμήμα Ημερήσιας Χημειοθεραπείας, είναι κάτι που ζητά εδώ και πολύ καιρό ο κόσμος της Πιερίας. Οι συμπολίτες μας που χρειάζονται ημερήσια χημειοθεραπεία, αναγκάζονται τώρα να πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη και να ταλαιπωρούνται» επεσήμανε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Όπως εξήγησε σε πρώτη φάση θα εξυπηρετούνται ορισμένα περιστατικά όπως ογκολογικά, ουρολογικά και αιματολογικά και το επόμενο διάστημα θα υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση των πολιτών. Οι ασθενείς θα προμηθεύονται τα φάρμακα τους και η θεραπεία θα εφαρμόζεται στην Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που θα φροντίζει για τη διάλυση των φαρμάκων και την εφαρμογή τους.

Η επιλογή του χώρου και οι προϋποθέσεις
Ο χώρος έχει επιλεγεί και θα είναι στο υπόγειο κοντά στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας. Για να λειτουργήσει, προϋπόθεση είναι φυσικά η ύπαρξη των επιβλεπόντων ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού καθώς επίσης και η δημιουργία ασφαλών συνθηκών στο Τμήμα για να γίνεται η διάλυση των φαρμάκων, όπως επίσης και ο κατάλληλος χώρος φιλοξενίας των πολιτών που θα κάνουν την θεραπεία τους με τον ανάλογο εξοπλισμό. Επιπλέον θα υπάρχει χώρος αναμονής και γραμματειακή υποστήριξη.
Το ιατρικό προσωπικό θα περιλαμβάνει αιματολόγους και ουρολόγους ενώ σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει ήδη μια εκπαιδευμένη νοσηλεύτρια και μια ακόμη έχει δηλώσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει την τρίμηνη εκπαίδευση που θα γίνει στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ