Μενού Κλείσιμο

Στα σκαριά η Τοπική Μονάδα Υγείας στην Κατερίνη

Με τον υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ συναντήθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης

Η Τ.Μ.Υ. θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του ΙΚΑ Κατερίνης και η εκτίμηση είναι οτι θα τεθεί σε λειτουργία εντός του Οκτωβρίου.

Με τον υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Αγάπιο Γαβρηιλίδη συναντήθηκε στα γραφεία του ΙΚΑ Κατερίνης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης, στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει για την προετοιμασία της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από πλευράς του δήμου Κατερίνης ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ίτσιος και παράγοντες των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και του νοσοκομείου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο χώρο, που αναμένεται να φιλοξενήσει την Τοπική Μονάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι όποιες παρεμβάσεις δεν θα είναι εκτεταμένες, αφού γενικά ο χώρος είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

«Καινοτομία» στο χώρο της Υγείας
Πρόκειται για την πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας που θα γίνει στη Κατερίνη μεταξύ των τεσσάρων που θα γίνουν σε βάθος χρόνου, όπως τόνισε ο κ. Γαβριηλίδης. Ο υποδιοικητής εκτίμησε οτι η νέα μονάδα ενδεχομένως να λειτουργήσει εντός του Φθινοπώρου.
«Θα έχει τέσσερις γενικούς γιατρούς ένα παιδίατρο, ευελπιστώντας ότι θα βρούμε και τους υπόλοιπους. Τις νοσηλεύτριες, το διοικητικό προσωπικό, μια ομάδα υγείας δηλαδή, που θα ασχοληθεί με την πρόληψη και με την καταγραφή όλων των πολιτών που προσέρχονται, ώστε να συνταχθεί ένας φάκελος για κάθε ασθενή. Είναι μια καινοτομία για την οποία η κυβέρνηση ευελπιστεί να αλλάξει όλο το τοπίο Υγείας» ανέφερε ο Υποδιοικητής.
Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας έχουν ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ενώ θα απαιτηθεί περίπου μια τετραετία, για να ολοκληρωθεί. Η εκκίνηση όμως, όπως είπε ο κ. Γαβριηλίδης, θα γίνει εντός του φθινοπώρου.
Η Τοπική Μονάδα Υγείας που θα στεγαστεί σε χώρο στο ΙΚΑ Κατερίνης και θα έχει ξεχωριστή είσοδο από την πίσω πλευρά. Επιπλέον διαθέτει ράμπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και όλες τις προδιαγραφές που χρειάζονται.
«Η πεμπτουσία είναι οι Τοπικές Μονάδες Υγείας να είναι διάσπαρτες σε όλο τον αστικό χώρο μέσα στην πόλη. Η εκκίνηση όμως θα θέλαμε, για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως, να γίνει μέσα από την μονάδα Υγείας όπου υπάρχουν οι χώροι και είναι σε πολύ καλή κατάσταση και στη συνέχεια, όταν θα προσέλθουν οι γιατροί, θα συγκροτηθεί ομάδα Υγείας θα την αποκεντρώσουμε, και θα την κάνουμε μια αυτόνομη μονάδα η οποία θα υπάρχει στο κέντρο υγείας Κατερίνης. Δορυφορικά θα υπάρχουν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας.
Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστης Μυστρίδης, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι η διοίκηση και οι υπηρεσίες, θα στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, με όλους τους εφικτούς τρόπους και την τεχνογνωσία που διαθέτουν. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στον σχεδιασμό και την εφαρμογή των Τοπικών Μονάδων Υγείας, που θα σημαίνει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, άμεση και αποτελεσματική. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει στενή συνεργασία με την 3η ΥΠΕ, για την ολοκλήρωση και λειτουργία, της πρώτης Μονάδας Τοπικής Υγείας στην Κατερίνη, το φθινόπωρο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ