Μενού Κλείσιμο

Στα όρια της οργής και και της αγανάκτησης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων της Πιερίας

«Είμαστε στα όρια της οργής και της αγανάκτησης εναντίον όλων των πολιτικών των μνημονίων και του ξεπουλήματος της χώρας», αναφέρουν οι Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Πιερίας, ΙΚΑ Πιερίας και του Σωματείου Λιτοχώρου οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο ψήφισμα τους, τονίζουν οτι βρίσκονται για μια ακόμη φορά στους δρόμους του αγώνα διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και όσα τους έχουν στερήσει τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές των μνημονίων

«Συνεχή ψέματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις επτά ετών και τεσσάρων μνημονίων με το τελευταίο να είναι το σκληρότερο από όλα δίνοντας τη χαριστική βολή σε χιλιάδες συναδέλφους μας. Το 4ο μνημόνιο της «αριστερής» (κατά τα άλλα) Κυβέρνησης περιλαμβάνει τις χειρότερες περικοπές στις συντάξεις, στη μείωση του αφορολόγητου και στις παροχές υγείας και ακόμη μια φορά φέρνει τους συνταξιούχους στα όρια του εξευτελισμού και της ντροπής», αναφέρουν χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την οργή τους.

Οι συνταξιούχοι, όπως αναφέρουν, απορρίπτουν «τα ωμά ψέματα που μας λένε για να κατευνάσουν την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή μας και αγωνιζόμαστε δίνοντας μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα που έρχεται και ονομάζεται κοινώς «Νόμος Κατρούγκαλου»., ενώνοντας τη φωνή τους με όλους τους συνταξιούχους της χώρας μας.

Εκτός από την κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου», οι συνταξιούχοι της Πιερίας διεκδικού και «απαιτούν»:

-Να μη γίνει καμία περικοπή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και άμεσα να υπάρξει αποκατάστασή τους.

-Επαναφορά των συντάξεων χηρείας στο 70% του άμεσα δικαιούχου.

-Άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών τους ταμείων.

-Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.

-Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και αύξηση του αφορολόγητου ορίου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ