Μενού Κλείσιμο

Στα «κάγκελα» και οι Πολύτεκνοι

Καταργείται το ποσοστό 15% των πολυτέκνων στις προσλήψεις του Υπουργείου Υγείας

Για «νέα επιδρομή» στους πολύτεκνους κάνει λόγο η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, αντιδρώντας στην κατάργηση του 15% των πολυτέκνων στις προσλήψεις του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως τονίζει η ΑΣΠΕ η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την «λεγόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση», αφήνει ως έχουν συνταγματικές διατάξεις (παρ.2 και 5 του άρθρου 21 του Συντάγματος) οι οποίες ορίζουν πως «Πολύτεκνες οικογένειες.. έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος» και πως «Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους» και εμφανίζεται ότι δήθεν ενδιαφέρεται για το δημογραφικό.

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσή τους οι πολύτεκνοι, «Στην πράξη, όμως, όχι μόνον δεν λαμβάνει ειδική μέριμνα για τις πολύτεκνες οικογένειες, αλλά αντιθέτως εφαρμόζει μία άκρως όχι μόνον αντιπολυτεκνική τακτική, αλλά και σαφώς αντιοικοιγενειακή και αντιδημογραφική.

Μετά την επιδρομή του Υπουργείου Παιδείας κατά των εκπαιδευτικών πολυτέκνων για τις προσλήψεις, που βαθμολογεί με τρεις μονάδες κάθε τέκνο και την μόνιμη αναπηρία με 67% είκοσι μονάδες, ενώ βαθμολογεί με 20 μονάδες τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών διάρκειας ενός (1) έτους!! και το σχέδιο νόμου («Σύστημα Διορισμού Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»), που είχε δώσει για δήθεν διαβούλευση το μετέτρεψε σε τροπολογία, αγνοώντας προκλητικά την διάταξη του άρθρου 25 παρ. 2 του Ν. 4440/2-12-2016, που ορίζει ότι:

«Ποσοστό 15% των προκηρυσσομένων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, Φορέα, κλάδο ή ειδικότητα καλύπτονται από πολυτέκνους και τέκνα πολυτέκνων».

Ήδη την σκυτάλη της επιδρομής κατά των πολυτέκνων την επήρε το Υπουργείο υγείας και με τροπολογία του στο σχέδιο νόμου «Συνέργειες εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι., Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», καταργεί το ποσοστό των πολυτέκνων του νοσηλευτικού προσωπικού και λοιπού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας (όπως καταργεί και το ποσοστό των ΑΜΕΑ), που έχουν με την παραπάνω διάταξη και ισχύει από το έτος 1997 (ήταν 20% και η συγκυβέρνηση το μείωσε με την παραπάνω διάταξη στο 15%).

Έτσι εφαρμόζει την ειδική φροντίδα για τους πολυτέκνους και την δημογραφική πολιτική η (συγ)κυβέρνηση των συντρόφων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δηλ. λαμβάνει μέτρα που αποτελούν  αντικίνητρο για την απόκτηση παιδιών, όταν η απόκτηση τους ουδέν τους προσφέρει, αφού καταργεί και αυτό ακόμη το ελάχιστο ποσοστό του 15% στις προσλήψεις!

Με αυτό τον τρόπο θα επιβιώσει η Ελλάς! Μία χώρα στην οποία οι θάνατοι υπερβαίνουν κάθε χρόνο τις γεννήσεις κατά 30.000 και πλέον.

Η επίκληση του άρθρου 3 του Ν. 2643/1998 αποτελεί εμπαιγμό και μόνο, όταν εκεί οι πολύτεκνοι έχουν μόνον τα 2/8 του 5% και η διάταξη ισχύει από 20ετίας!!! Έχει εκλείψει κάθε ίχνος εντροπής. Εμφανίζεται δε η συγκυβέρνηση των συντρόφων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εκδίδει και πόρισμα για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος!!

Όταν θα έλθει η ώρα της κάλπης θα είναι πλέον αργά για δάκρυα.»

Η ΑΣΠΕ ζητά την άμεση απόσυρση της παρ. 2 της παραπάνω τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας .

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ