Μενού Κλείσιμο

Στα έργα αντιμετώπισης των καθιζήσεων στην 10η Ε.Π.Ο. η αντιπεριφερειάρχης

Ικανοποίηση για την πορεία εργασιών

 

Για ένα ακόμη σημαντικό έργο για την αντιμετώπιση εκτεταμένων φαινομένων καθιζήσεων στο οδόστρωμα και την αποκατάσταση φθαρμένων τμημάτων, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ακολουθώντας ταχείς ρυθμούς, έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα που εκτελούνται στην 10η Επαρχιακή Οδό.

 

Το έργο, που έχει ενταχθεί στο Π.Ε.Δ. χρηματοδοτούμενο από ΚΑΠ, με προϋπολογισμό μελέτης   280.000 ευρώ (με  Φ.Π.Α. 24% ), υλοποιείται στη 10η Επαρχιακή οδό-η αρμοδιότητα συντήρησης της οποίας ανήκει στην Π.Ε. Πιερίας-σε τμήματα από Αλώνια-Παλιόστανη, που παρουσιάζουν καθιζήσεις, ζυμώματα και φθαρμένο ασφαλτοτάπητα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Οι παρεμβάσεις, που προβλέπονται  για την ολοκλήρωση του έργου, είναι μεταξύ άλλων, εργασίες ισοπεδωτικής στρώσης ασφαλτοτάπητα, εκσκαφή με αφαίρεση της υφιστάμενης οδοστρωσίας και στη συνέχεια κατασκευή εξυγιαντικής υπόβασης-βάσης οδοστρωσίας. Επίσης, εργασίες κατασκευής επένδυσης ρείθρων, καθαρισμού και κατασκευής χωμάτινων ρείθρων για την ομαλή απορροή των ομβρίων, εργασίες διαγράμμισης και τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ