Μενού Κλείσιμο

Σπύρος Κουλκουδίνας: “Πολιτικές και μέτρα για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας και στην ψηφιακή εποχή’’

Δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας και στη νέα ψηφιακή εποχή, ανέδειξε ο Βουλευτής Πιερίας κ.Σπύρος Κουλκουδίνας μιλώντας στην Υποεπιτροπή της Βουλής για τα θέματα των ΑμεΑ.

Ο Σπύρος Κουλκουδίνας επισήμανε ότι μεγάλος αριθμός των ατόμων με αναπηρία δεν εργάζεται και ένα μεγάλο μέρος από αυτούς δεν έχει διέξοδο για να διοχετεύσει τη δημιουργικότητα του.

Με δεδομένο ότι έχουμε ήδη μπει στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας, ο κ.Κουλκουδίνας πρότεινε να αναπτυχθούν δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία αλλά και την ένταξη τους σε δράσεις ψηφιακής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Παράλληλα ο Σπύρος Κουλκουδίνας ανέφερε ότι πρέπει να σπάσει ο ψηφιακός αποκλεισμός των ΑμεΑ ζητώντας να δημιουργηθούν προγράμματα, που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027» για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των  ατόμων με αναπηρία στην ψηφιακή τεχνολογία.

« Μια κοινωνία  συνοχής πρέπει να είναι συμπεριληπτική, να μην αποκλείει κανένα μέλος της. Τα άτομα με αναπηρία πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες προσβασιμότητας στη ψηφιακή εποχή και οικονομία» τονίζει ο Σπύρος Κουλκουδίνας. 

 

Η τοποθέτησή μου στη συνεδρίαση της Επιτροπής: 

https://youtu.be/VfeuiuOkjkY

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ