Μενού Κλείσιμο

Σπύρος Κουλκουδίνας: Δωρεά απινιδωτών σε 25 ακαδημίες ποδοσφαίρου σε όλο το νομό Πιερίας

Σπύρος Κουλκουδίνας:

Δωρεά απινιδωτών σε 25 ακαδημίες

ποδοσφαίρου σε όλο το νομό Πιερίας

Στη δωρεά 25 απνιδωτών σε ακαδημίες ποδοσφαίρου σε όλη την Πιερία προχωρά ο φαρμακοποιός και πολιτευτής της Ν.Δ. Σπύρος Κουλκουδίνας.

Η δωρεά θα συνοδεύεται από σεμινάρια πρώτων βοηθειών και εκπαίδευση στη μέθοδο ΚαρδιοΠνευμονικής Αναζωογόνησης από έμπειρα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και Καρδιολόγων της Κατερίνης που προσφέρθηκαν να συνδράμουν.

Η εκστρατεία ενημέρωσης θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες με προγραμματισμένες επισκέψεις στις ακαδημίες ποδοσφαίρου.

Στόχος είναι ένας. Οι αθλητικοί χώροι να διαθέτουν και τη γνώση αλλά και τον εξοπλισμό να αντιμετωπίσουν ένα έκτακτο περιστατικό που πολλές φορές έχουμε δει να συμβαίνει σε αγωνιστικούς χώρους.

«H αιφνίδια καρδιακή ανακοπή μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Αυτή και μόνο η πρόταση, διαβάζοντας ένα σχετικό ρεπορτάζ με οδήγησε στην απόφασή μου να δωρίσω σε αθλητικές ακαδημίες του νομού μας, το πολύτιμο δώρο. Η χρήση του απλή, μετά από την απαραίτητη εκπαίδευση βέβαια».

Οι απινιδωτές πλέον τοποθετούνται σε δημόσιους χώρους, αεροδρόμια, γήπεδα, γυμναστήρια, πλοία, σχολεία. Έχει αποδειχθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις η χρήση απινιδωτή υπήρξε σωτήρια. Σε χώρες του κόσμου όπου υπάρχει καλά οργανωμένο δίκτυο τέτοιων συσκευών και άμεσης παροχής βοήθειας, τα απογοητευτικά ποσοστά διάσωσης, που κυμαίνονται από 4%-6% διεθνώς, αγγίζουν το 25%.

Ο κ. Κουλκουδίνας τόνισε: «Πιστεύω ότι όλοι μας μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στην πράξη, κι όχι στα λόγια. Πιστεύω ότι μπορεί ο καθένας από εμάς στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να βοηθήσει να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή με μια προσφορά. Προσφορά ζωής. Αγαπώ τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο και ακόμη περισσότερο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ελλείψεις που έχουν σε εξοπλισμό και βοηθώ με όποιον τρόπο μπορώ. Χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα να προσφέρω».

 

 

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ