Μενού Κλείσιμο

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό

Σωστό, αλλά μικρό βήμα…

Το πάγιο αίτημα των συνδικάτων ήταν και παραμένει η άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και η κατάργηση της Π.Υ.Σ. 6/2012 που συνεχίζει να διατηρεί παγωμένους τους μισθούς και τα επιδόματα των εργαζομένων, αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

Η αύξηση του κατώτατου μισθού που αποφάσισε η κυβέρνηση αν και είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση δεν ικανοποιεί τους εργαζόμενους και όσους ζουν με μισθούς πείνας,ενώ απέχει πολύ από αυτά που περιμέναμε και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις διεκδικήσεις μας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, σχολιάζοντας την σχετική απόφαση της κυβέρνησης.

Από το ΕΚΚ θεωρούν πως με την αύξηση που νομοθέτησε η κυβέρνηση ενεργοποιείται η επιλογή των μνημονιακών κυβερνήσεων και των εργοδοτών για την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και για τον καθορισμό του ύψους του μισθού ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς.

Επίσης σημειώνει πως η όποια αύξηση παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες τους, αφού μέσω της μείωσης του αφορολογήτου από 1-1-2020, το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης θα επιστραφεί ως φόρος στο κράτος.

“Το πάγιο αίτημα των συνδικάτων ήταν και παραμένει η άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και η κατάργηση της Π.Υ.Σ. 6/2012 που συνεχίζει να διατηρεί παγωμένους τους μισθούς και τα επιδόματα των εργαζομένων και περιορίζει τη δυνατότητα υπογραφής κλαδικών συμβάσεων”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

Το ΕΚΚ καταλήγει στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας πως τόσο οι εργαζόμενοι όσο και το συνδικαλιστικό κίνημα, αγωνίζονται και διεκδικούν την πλήρη και ουσιαστική αποκατάσταση όλων των απωλειών τα τελευταία δέκα χρόνια. “Πάνω από όλα όμως διεκδικούμε το δικαίωμα να διαπραγματευόμαστε απρόσκοπτα με τους εργοδότες για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ