Μενού Κλείσιμο

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης: Πρόγραμμα Βασικής υποστήριξης ζωής

Το Πρόγραμμα  «Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED)», πρόκειται να υλοποίησει το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δημιουργήθηκε το 2008 και αποσκοπεί στην αύξηση του αριθμού των  εκπαιδευμένων πολιτών κάθε ηλικίας στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση «ΚΑΑ» και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή «ΑΕΑ – AED».

Υλοποιείται από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα «Εκπαιδευτή Πρώτων Βοηθειών και CPR/AED»  του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε όλη τη Ελλάδα, και η ύλη του είναι προσαρμοσμένη, εναρμονισμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Διεύθυνση Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών  εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO9001 με πιστοποίηση από τον διεθνή οργανισμό Lloyd’s Register.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 6 ώρες (1 ημέρα) και το κόστος συμμετοχής 20 ευρώ, ενώ το Τμήμα θα αποτελούν έως 20 άτομα, οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Ο εκπαιδευόμενος, με την επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, παραλαμβάνει Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με 5ετή διάρκεια.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 κατά τις ώρες 15:00 – 21:00, στο εντευκτήριο του Ε.Ε.Σ., επί της οδού Αγ. Παρασκευής 33 (δίπλα από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής).

Για πληροφορίες σχετικά με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Τομέα.  www.samarites.gr

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, μπορούν να στείλουν σχετικό  e-mail έως την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στο katerini@samarites.gr  δηλώνοντας,  Ονοματεπώνυμο, e-mail και τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ