Μενού Κλείσιμο

Σοφία  Μαυρίδου: Ιστορικό χρέος η αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη Διεθνή Κοινότητα

«Η 19η Μαΐου, αποτελεί  ημέρα Θλίψης και Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και επέτειος στοχασμού, πάνω στα ιστορικά διδάγματα», αναφέρει σε μήνυμά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Στο μήνυμά της η κ. Μαυρίδου, αναφέρει «Η ιστορία δεν παραγράφεται, η  ιστορική μας γνώση, πρέπει να αποτελέσει το φάρο που θα καθοδηγήσει τις επόμενες γενιές. Έχουμε χρέος, να διατηρήσουμε ανεξίτηλη και ισχυρή την ιστορική μας μνήμη, να διδαχτούμε από την ιστορία και να τονώσουμε την εθνική μας συνείδηση κα υπερηφάνεια.

Με την Επέτειο της Γενοκτονίας, αποτίνουμε τον πρέποντα σεβασμό και φόρο τιμής, στον Ποντιακό Ελληνισμό, που  παρά την προσφυγιά του κατάφερε και έμεινε ενωμένος, ανασυγκρότησε τις δυνάμεις του και με αξιοπρέπεια, εργατικότητα και δύναμη ψυχής, διατήρησε άσβεστη την παράδοση, τη γλώσσα, την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά αλλά κυρίως τη μνήμη των ΄΄αλησμόνητων πατρίδων΄’ και ΄΄αναγεννήθηκε΄΄ σε νέες πατρίδες.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα είναι εθνικό και ιστορικό μας χρέος, αναλογιζόμενοι ότι η μνήμη και η γνώση των λαών, αποτελούν προϋπόθεση για μια ειρηνική μελλοντική συνύπαρξη.»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ