Μενού Κλείσιμο

 Σοφία Μαυρίδου σε Στέργιο Καστόρη: «Κύριο μέλημά μας, είναι η αυτονόητη διεκδίκηση του δικαίου»

«Σε κανέναν δεν δίνουμε το δικαίωμα να αμφισβητήσει την ιδιαίτερη – διαχρονικά αποδεδειγμένη – ευαισθησία μας» να αμφισβητήσει το ενδιαφέρον μας για οποιαδήποτε αυταπόδεικτη αδικία, απαντά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στον βουλευτή Στέργιο Καστόρη, ο οποίος σε πρόσφατη ανοιχτή επιστολή του, αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα της κ. Μαυρίδου να παράσχει βοήθεια «στον πολύπαθο αγροτικό τομέα». Η αντίδραση του κ. Καστόρη προήλθε από επιστολή της αντιπεριφερειάρχη στον ΕΛΓΑ για τις (μη) αποζημιώσεις των καπνοκαλλιεργητών της περιοχής μας.

 Στην απάντησή της η κ. Μαυρίδου (με την οποία επισυνάπτει και την θέση του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης για το ζήτημα, αναφέρει: «Θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε ότι η ευαισθησία και το ενδιαφέρον μας για τον συνάνθρωπό μας, για τον αγρότη, για τον επιχειρηματία, για όλους τους πολίτες της Πιερίας, ήταν – είναι και θα είναι το μοναδικό μας κίνητρο το οποίο υποστηρίζουμε από την θέση την οποία μας έταξε ο λαός της Πιερίας να υπηρετούμε.

Έπειτα, λοιπόν, από την κατάθεση του σχετικού αιτήματος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κατερίνης, που προέκυψε από την μη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες καπνοκαλλιεργητές της Πιερίας, ενεργήσαμε άμεσα και απόλυτα δικαιολογημένα, με την ολιγόλογη και ξεκάθαρη επιστολή μας προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, όπου θέταμε την εκ νέου διερεύνηση του ύψους της καταστροφής αλλά και του αντίστοιχου ποσού της αποζημίωσης που θα πρέπει να λάβουν οι πληγέντες, με δεδομένο το αδιαμφισβήτητο της ζημιάς.

Όσο αφορά τις ημερομηνίες στις οποίες και αναφέρεστε, γνωρίζουμε όλοι μας, ότι μπορεί η ζημιά να έγινε κάποια χρονική στιγμή, αλλά όταν έχουμε καιρικά φαινόμενα τα οποία υποβοηθούν την μεγιστοποίηση της ζημιάς, η εκτίμηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, γίνεται με μια λογικά τεκμηριωμένη επιστημονική χρονοκαθυστέρηση.

Σε κάθε περίπτωση σε κανέναν δεν δίνουμε το δικαίωμα να αμφισβητήσει την ιδιαίτερη – διαχρονικά αποδεδειγμένη – ευαισθησία μας, το άμεσο και έμπρακτο ενδιαφέρον μας για οποιαδήποτε καταγεγραμμένη και αυταπόδεικτη αδικία που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε κοινωνική ομάδα.»

 Η θέση του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης

Θέση στην αντιπαράθεση Στ. Καστόρη και Σ. Μαυρίδου, πήρε και ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης, ο οποίος αναφέρει: «Μετά την συνάντηση που είχαμε στο γραφείο σας, στις 07.02.2019, για το φλέγον θέμα των αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ για τις ζημιές που καταγράφηκαν στις καπνοκαλλιέργειες της Πιερίας κατά το καλοκαίρι του 2018 (παρατεταμένα και επαναλαμβανόμενα έκτακτα καιρικά φαινόμενα κατά το δίμηνο του Ιουλίου – Αυγούστου 2018) και την άμεση ανταπόκρισή σας, με την αυθημερόν αποστολή της επιστολής σας προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, για την διερεύνηση του θέματος, με δυσάρεστη έκπληξη διαπιστώσαμε την σημερινή ανάρτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πιερίας, κου Α. Καστόρη.

Μπορεί στην ανάρτησή του, ο βουλευτής να περιγράφει την διαδικασία των αποζημιώσεων γενικά, ωστόσο, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ευαισθησία και το έμπρακτο ενδιαφέρον της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, για τη διερεύνηση του αποτελέσματος της διαδικασίας, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί την μηδενική αποζημίωση των πληγέντων καπνοπαραγωγών. Αλλωστε, μπορεί οι ζημιές να έγιναν μέσα στο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2018, οι καταγραφές του από τα αρμόδια συνεργεία του ΕΛΓΑ, πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Αύγουστο.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ