Μενού Κλείσιμο

Σκηνές ντροπής και βίας

Πετροπόλεμος, χημικά και συλλήψεις έξω από το σπίτι της κ. Σκούφα στην Κατερίνη

Πρωτόγνωρες στιγμές (και σκηνές) έζησαν οι Κατερινιώτες την Πέμπτη και την Παρασκευή το βράδυ, από “οργισμένο” πλήθος το οποίο μετέτρεψε σε πεδίο μάχης τη συμβολή των οδών Ξάνθου και Τερζοπούλου στην Κατερίνη, επιχειρώντας να φτάσουν στο σπίτι της βουλευτού Μπέττυς Σκούφα.

Ομάδα διαμαρτυρόμενων κουκουκουλοφόρων επί δύο βράδια, έβαλαν φωτιά σε κάδους, πέταξαν πέτρες και προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το σπίτι της βουλευτού (που απουσίαζε στην Αθήνα) με σκοπό να εκφοβίσουν τους δικούς της ανθρώπους.

Οι άνδρες των ΜΑΤ, απάντησαν με χημικά κάθε φορά που οι «διαμαρτυρόμενοι» επιχειρούσαν να πλησιάσουν, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνιχτική.

Οι συμπλοκές δεν διήρκησαν περισσότερα από δυο ώρες, αλλά ήταν αρκετό για να προκληθεί χάος στην περιοχή.

Το λυπηρό είναι, ότι η πλειοψηφία αυτών που δημιούργησαν τα επεισόδια ήταν ανήλικοι, ενώ κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν. Στον εισαγγελέα Κατερίνης οδηγήθηκαν το µεσηµέρι της Παρασκευής έξι συλληφθέντες, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα η συληφθέντες της δεύτερης βραδιάς των επεισοδίων

Τα επεισόδια της Πέμπτης και της Παρασκευής, προκάλεσαν την αντίδραση της πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου, ενώ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος έκανε έκκληση “ενάντια στη βία και τον φανατισμό”.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Μητροπολίτης Γεώργιος τονίζει “Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και ασφαλώς σύσσωμοι οι Μακεδόνες είμαστε βαθύτατα λυπημένοι και απογοητευμένοι για την ψήφιση της Συνθήκης των Πρεσπών.

Όλοι εμείς, όσοι είμαστε αντίθετοι με τη Συνθήκη, διατηρούμε βαθειά πεποίθηση ότι κάναμε το χρέος προς την Πατρίδα μας, συμμετέχοντας στα Εθνικά Συλλαλητήρια και σε άλλες ειρηνικές εκδηλώσεις.

Διατηρούμε την πεποίθηση ότι, μέσα από τις δημοκρατικές δομές του Κράτους μας, οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις θα αγωνισθούν για την απομείωση των αρνητικών συνεπειών της Συνθήκης.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε βιαιότητα, προσβολή της προσωπικότητας συνανθρώπων μας και εκδικητικότητα.

Παρακαλώ θερμά κάθε πατριώτη Μακεδόνα και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως να συνεχίσει να υπερασπίζεται ελεύθερα, με τρόπο ειρηνικό και κόσμιο ελεύθερα τις απόψεις του για το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας, απέχοντας από κάθε ακραία πράξη φανατισμού. Ο πατριωτισμός δεν δικαιολογεί τον φανατισμό.

Προτρέπω όλους τους συμπολίτες μας να απομονώσουν όλα τα ταραχοποιά, αναρχικά και ακραία στοιχεία, που έρχονται από άλλες πόλεις. Το μόνο που κατορθώνουν όλοι αυτοί είναι να αμαυρώνουν την Κατερίνη και να δυσφημούν τους φιλήσυχους κατοίκους της.

Κάνω δημόσια έκκληση να σταματήσει άμεσα κάθε είδους βία και φανατισμός στην πόλη μας και ευρύτερα.”

Τα επεισόδια εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, καταδίκασε και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, μιλώντας την Παρασκευή το βράδυ σε κομματική εκδήλωση της ΝΟΔΕ.

Την απόλυτη αντίθεσή της σε κάθε μορφή βίας, εξέφρασε σε μήνυμά της και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, καταδικάζοντας τα επεισόδια. Η κ. Μαυρίδου, τονίζει πως “είναι ξεκάθαρη η θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σχετικά με την άσκηση βίας από οποιοδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο. Η βία δεν μπορεί να αποτελεί μέσο επίλυσης πολιτικών διαφορών και ξεκαθαρίζουμε ότι κάθε είδος βίας απέναντι σε έναν εκλεγμένο βουλευτή αποτελεί επίθεση κατά τη Δημοκρατίας, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ενότητα και αποφασιστικότητα. Χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η παράθεση επιχειρημάτων, όσο έντονα και αν είναι αυτά, αλλά η βία δεν μπορεί να γίνει ποτέ αποδεκτή, από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Κάθε ένας ο οποίος με οποιονδήποτε τρόπο υποθάλπει ή επικροτεί ενέργειες βίας, πρέπει να βρεθεί αμελλητί ενώπιον των ευθυνών του. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μέσα στα νόμιμα πλαίσια θα συνδράμει προς κάθε κατεύθυνση για την κατά νόμο αντιμετώπιση των υπαιτίων.”

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ