Μενού Κλείσιμο

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ | Επικήδειος λόγος του Βασίλη Τσακιρίδη για τον ένθερμο φίλο του Πιερικού Σάββα Παπαδόπουλο

Επικήδειος λόγος του Βασίλη Τσακιρίδη, Υπεύθυνος Τύπου κι Ενημέρωσης Ερασιτέχνη ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ για τον ένθερμο φίλο του ΠΙΕΡΙΚΟΥ Σάββα Παπαδόπουλο (Αμερικάνος)

Με την ψυχή βαθύτατα θλιμμένη, συγγενείς και φίλοι συγκεντρωθήκαμε σήμερα (Κοιμητήρια Ευαγγελικών), με σύμμαχο τον καταγάλανο ουρανό της Κατερίνης, για να αποχαιρετήσουμε για τελευταία φορά, να πούμε το τελευταίο αντίο σ΄ έναν εξαίρετο, ξεχωριστό, ήσυχο, ήρεμο, σεμνό, ταπεινό, ευγενή, αξιοπρεπή, φιλότιμο και πάνω απ΄ όλα μεγαλόψυχο άνθρωπο.

Ο δικός μας Σάββας «ο Αμερικάνος» όπως τον αποκαλούσαν όλοι οι φίλοι του.

Ο Σάββας που άφησε παρακαταθήκη το όνομά του στην μεγάλη μελανόλευκη οικογένεια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας.

Αγαπούσε ιδιαίτερα την οικογένειά του, τη σύζυγό του, την κόρη του, τις αδελφές του, τους συγγενείς του, αλλά και την ειλικρινή και αληθινή αγάπη που έτρεφε για την ομάδα της πόλης του ΠΙΕΡΙΚΟΥ που όπως έλεγε ζει γι΄ αυτήν. Απόδειξη αυτού οι τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις που έγραφε το κοντέρ του αυτοκινήτου του. Ήταν παρόν πάντα παντός καιρού, ταξιδεύοντας σ΄ όλα τα μήκη της πατρίδας μας, ώστε να είναι κοντά στην ομάδα που αγάπησε κι λάτρεψε.

Είχε πάντα έναν καλό λόγο για όλους μας, μας χάριζε απλόχερα το χαμόγελό του και την αληθινή αγάπη του.

Η μελανόλευκη οικογένεια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ γίνεται πάλι φτωχότερη. Ήταν η ψυχή του γηπέδου στις κερκίδες για πολλά χρόνια τόσο εντός ως και σε κάθε εξόρμηση εκτός Πιερίας, έτσι συνέχισε μέχρι τέλος να πορεύεται δίχως ποτέ να προσμετρά το οικονομικό κόστος και την τεράστια χιλιομετρική απόσταση. Ήταν παντού και πάντα δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα που αγάπησε με χιόνια, με παγωνιές, με βροχές, με κρύο, με καύσωνες.

Αγωνίστηκε στη ζωή του σκληρά στην Αμερική ως καλός σύζυγος και πατέρας και απέρχεται του κόσμου τούτου με βαθιά την ανάμνηση των αρετών του, μεταξύ των συγγενών και φίλων του.

Θείο Σάββα γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι μέσα σου κυλούσε μελανόλευκο αίμα, μέχρι και την τελευταία στιγμή είχες την έννοια για την ομάδα που λάτρεψες κι αγάπησες.

Λυπούμαστε αλλά αισθανόμαστε περήφανοι για ότι πραγματικά υπήρξες. Θα ζεις στις σκέψεις και στις καρδιές μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όλα όσα έδωσες για την ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ μας.

Ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να του χαρίσει ανάπαυση σώματος και ψυχής και να δώσει στην οικογένεια κουράγιο, υγεία και δύναμη για να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του.

Καλό ταξίδι Σάββα (θείο Σάββα), αφού σου αφιερώσω αυτόν τον στίχο «Ήσουν  καλός, ήσουν αγνός κι είχες τις χάρες όλες». Ας είναι ελαφρύ το χώμα της κατερινιώτικης γης που θα σε σκεπάσει.

Ο Σάββας Παπαδόπουλος, ο Αμερικάνος, θα μείνει για πάντα στην καρδιά και στην μνήμη μας.

Αιωνία σου η μνήμη, αλησμόνητε φίλε όλων μας. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΕΙΟ ΣΑΒΒΑ…

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.