Μενού Κλείσιμο

Σέρρες: Εισαγγελική παρέμβαση για τους γονείς- αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών προκάλεσε η αποκάλυψη ότι γονείς στην Αλιστράτη δεν στέλνουν τα τέσσερα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Τα τέσσερα ανήλικα παιδιά, που φοιτούν σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης, δεν έχουν παρακολουθήσει μαθήματα από την αρχή της σχολικής χρονιάς, επειδή οι γονείς τους είναι αρνητές των μέτρων. Μάλιστα, το ίδιο συνέβη και κατά την περσινή σχολική χρονιά, καθώς οι γονείς είναι αντίθετοι με τη χρήση μάσκας και τη διενέργεια self test.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στο σπίτι οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες υπό τις οποία ασκείται η μέριμνα/ επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία, για να αποφανθεί το τι μέλλει γενέσθαι.

Οι γονείς μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/ επιμέλειας των ανήλικων τέκνων. Εισαγγελικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ, αναφέρουν ότι το μέτρο αυτό μπορεί να διαταχθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή την ψυχική υγεία των παιδιών.

Η εισαγγελική αρχή μπορεί να αποφασίσει κάθε πρόσφορο κατά την κρίση της μέτρο, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, που δεν αποκλείουν να ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες εις βάρος των γονιών.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ