Μενού Κλείσιμο

ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Πιερίας στον Δήμαρχο Κατερίνης: Με «γενικά», αλλά και «ειδικά» αιτήματα

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η διάθεση καλής συνεργασίας και συχνής επικοινωνίας του Δήμου με την κοινότητα των Εκπαιδευτικών της Πιερίας. Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμά επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τις σχολικές κοινότητες της Κατερίνης, ζήτησαν οι εκπαιδευτικοί

 

Με τον δήμαρχο Κατερίνης συναντήθηκαν (από κοινού) τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πιερίας, θέτοντας συνολικά τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα στο Δήμο Κατερίνης.

 

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, στη συνάντηση που έγινε σε «πολύ καλό κλίμα», οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί ζήτησαν να μπει σε πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Κατερίνης το θέμα της παιδείας, αίτημα που όπως αναφέρουν έγινε αποδεκτό από τον δήμαρχο.

ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Πιερίας, έθεσαν στεγαστικά ζητήματα των σχολικών μονάδων, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητας ελέγχου της αντισεισμικής προστασίας, πυρασφάλειας και συντήρησης των κτιρίων, καθώς και επίλυση του (χρονίζοντος) ζητήματος των οικοδομικών αδειών των σχολικών μονάδων, αλλά και της ενεργειακής αναβάθμισή τους.

«Για κάποια από τα ζητήματα ο δήμαρχος ήταν ήδη ενήμερος», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί και ήδη έχει δρομολογηθεί η επίλυσή τους. Όπως αναφέρουν, ήδη ολοκληρώθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις στο 9ο Δημοτικό και στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με όσα υποστήριξε ο δήμαρχος, δρομολογείται «η λύση για τα τρία νέα δημοτικά 17ο-18ο-19ο και για το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και το Μουσικό σχολείο με συγκεκριμένη πρόταση μετεγκατάστασης, μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή νέων διδακτηρίων.»

ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ κάλεσαν τον Δήμαρχο, να στηρίξει εμπράκτως τη δίχρονη προσχολική αγωγή, ώστε να λυθούν τα προβλήματα συστέγασης με τα δημοτικά σχολεία ώστε να αποκτήσουν την αυτονομία τους.

Οι συνδικαλιστές συζήτησαν με τον κ. Κουκοδήμο και επί μέρους  προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο 14ο και 3ο νηπιαγωγείο, στο 5ο, 6ο και 14ο δημοτικό σχολείο, καθώς και στα Δημοτικά Σχολεία Παραλίας και Περίστασης, μεταφέροντας τα αιτήματα όπως εγγράφως έχουν κατατεθεί από τα συγκεκριμένα σχολεία και νηπιαγωγεία.

Από τη συνάντηση δεν έλειψε και η συζήτηση επί θεμάτων που απασχολούν την ευρύτερη σχολική κοινότητας. «Ο δήμαρχος, μάς πληροφόρησε πως θα γίνουν νέες προσλήψεις προσωπικού στο Δήμο και συμφωνεί με το αίτημα που έχουμε καταθέσει, κάποιο από το προσωπικό που θα προσληφθεί να διατεθεί για την φύλαξη των σχολείων, αλλά και ως βοηθητικό προσωπικό», αναφέρει ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, υπογραμμίζοντας πως επέμειναν στην κατάθεση (από πλευράς Δήμου) συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος επίλυσης των προβλημάτων.

«Το κλίμα στην συνάντηση ήταν ευχάριστο και φιλικό και ο ίδιος ο κ. Κουκοδήμος πρόθυμος να μας ακούσει, να καταγράψει τα ζητήματα που του θέσαμε και να απαντήσει σε ερωτήματά μας», αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Πιερίας, υπογραμμίζοντας πως «επιβεβαιώθηκε η καλή διάθεση των δύο πλευρών για συνεργασία και συχνότερη επικοινωνία.»

Να σημειωθεί πως στη συνάντηση με τον δήμαρχο Κατερίνης παρόντες ήταν από τα Δ.Σ., ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, η ταμίας και τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ.κ. Κοντοφάκας Αθανάσιος, Ρεμπατσιός Αριστείδης, Γιάντσιου Σταματία, Τσακιρίδης Βασίλης και Μπαρέκα Αφροδίτη, καθώς και ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας της ΕΛΜΕ Πιερίας κ.κ. Αντωνίου Χρήστος, Ντελής Μιχάλης και Τόκας Αστέριος και τα μέλη Βαρδακώστας Γιώργος και Μπουλούμης Δημήτρης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.