Μενού Κλείσιμο

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο ΓΕΛ Κορινού: Τα παιδιά σώζουν ζωές

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών διοργανώθηκε στο ΓΕΛ Κορινού, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής Ηλικίας και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Τα «μαθήματα» Πρώτων Βοηθειών παραδόθηκαν από μέλη της εθελοντικής ομάδας «Kids Save Lives-Τα παιδιά σώσουν ζωές».

 

Η ουσιαστική συμμετοχή μαθητών και καθηγητών του σχολείου (όπως φάνηκε μέσα από το ενδιαφέρον με το οποίο παρακολούθησαν την παρουσίαση, τη χαρά τους κατά την πρακτική εφαρμογή, την πληθώρα των ερωτήσεων, τον ενθουσιασμό τους την επόμενη ημέρα κάθε φορά που σχολιάζονταν η εμπειρία που βίωσαν) απέδειξε τη σημασία τέτοιων δράσεων, την αξία «εναλλακτικών» μορφών διδασκαλίας που προσφέρει κάποιες φορές το δημόσιο σχολείο και την αξία της ύπαρξης τέτοιων εθελοντικών ομάδων.

Οι μαθητές τελικά δεν είναι απλά η ζωή μας, μπορούν και να σώσουν τη ζωή μας!

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος των διδασκόντων του ΓΕΛ Κορινού, ευχαριστεί τα μέλη του οργανισμού που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του σχολείου και πρόσφεραν αυτό το μάθημα ζωής στους μαθητές μας, αλλά και σε μας του μεγαλύτερους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.