Μενού Κλείσιμο

Σε ύφεση τα καιρικά φαινόμενα

Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές επιχειρούν τα συνεργεία αποχιονισμού του Δήμου Κατερίνης

Το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ωρών είναι η πτώση της θερμοκρασίας, ενώ με έκτακτο Δελτίο η Πολιτική Προστασία Κεντρικής Μακεδονίας, προειδοποιεί για νέες χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 200 μέτρων

Σταδιακή ύφεση παρουσιάσαν χθες τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν από την Δευτέρα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και τον Δήμο Κατερίνης, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και τον παγετό.

«Οι  χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στο σύνολο του Δήμου βρήκαν σε ετοιμότητα το μηχανισμό του Δήμου Κατερίνης και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και με τον συντονισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα, αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα προέκυψαν στο οδικό δίκτυο ευθύνης μας» σημειώνει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Δημήτρης Ντούρος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τα εκχιονιστικά μηχανήματα, τα μηχανήματα έργου και οι αλατιέρες του Δήμου και χθες επιχειρούσαν με έμφαση στην περαιτέρω διάνοιξη και καθαρισμό του οδικού δικτύου σε ορεινές, ημιορεινές περιοχές, στο Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, όπου πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παράλληλα, δόθηκε προτεραιότητα για τη διευκόλυνση διεξαγωγής της κυκλοφορίας σε δρόμους και σημεία πρόσβασης που οδηγούν σε σχολεία, ποιμνιοστάσια, σε κεντρικές αρτηρίες και εν συνεχεία σε εσωτερικούς δρόμους οικισμών κ.α.

Πέφτει η θερμοκρασία

Εν τω μεταξύ για σήμερα Τετάρτη, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας προειδοποιεί για κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις

Συγκεκριμένα αναφέρει οτι μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 200 περίπου μέτρα), αναμένεται χιονόπτωση.

Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί σήμερα το βράδυ μέχρι και την Παρασκευή στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ ζητά από τους πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ