Μενού Κλείσιμο

Σε θέση μάχης πολιτικών

ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης Νέας Δημοκρατίας

Δύο χρόνια περίπου μετά την εκλογή των νέων μελών της Τοπικής Οργάνωσης Κατερίνης της Νέας Δημοκρατίας και δύο μήνες πριν τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη (από τη βάση) των νέων τοπικών οργάνων, η ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης της ΝΔ πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου την ανοιχτή γενική συνέλευση των μελών της.

Τον απολογισμό των δράσεων της Οργάνωσης έκανε ο πρόεδρος της, Σπύρος Κουλκουδίνας ο οποίος αναφέρθηκε στα μικρά και μεγάλα που πέτυχε η ΔΗΜ.Τ.Ο., αλλά και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και οι οποίες είχαν ως στόχο να φτάσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής στη βάση, αλλά και σε κάθε έναν που αγωνιά για το παρόν και το μέλλον της χώρας. «Αισθανόμαστε υπερήφανοι», είπε ο πρόεδρος, εκτιμώντας οτι τα μέλη της Οργάνωσης έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους και πέτυχαν να «αναστήσουν» τη μεγαλύτερη τοπική οργάνωση της Πιερίας.

«Σε μια δύσκολη εποχή για την πολιτική, σε μια εποχή που οι πολιτικοί και τα κόμματα λοιδορούνται, απαξιώνονται, από μεγάλο δυστυχώς μέρος των πολιτών, εμείς προσπαθήσαμε με την στάση μας, με τις παρεμβάσεις μας, με τις δράσεις που οργανώσαμε σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής, να αλλάξουμε αυτή την νοοτροπία», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Κουλκουδίνας.

Όπως εκτίμησε σεε κάποιες περιπτώσεις το καταφέρανε και «είδαμε νέους ανθρώπους να ασχολούνται ενεργά, να έρχονται και να θέτουν εαυτούς στη διάθεση των τοπικών οργανώσεων» για να στρατευτούν στον αγώνα για την «απαλλαγή» της πατρίδα μας, «από την επικίνδυνη και ανίκανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ», όπως την χαρακτήρισε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην κυβέρνηση «που εκτός από τις αποτυχημένες συνταγές της στην οικονομία, στην κοινωνία, στην ανάπτυξη, σήμερα διαπράττει ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Τον διχάζει.

Με άστοχους, επικίνδυνους χειρισμούς, και αναφέρομαι φυσικά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αλλά και στο θέμα που προέκυψε με τους Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν και κρατούνται ακόμη και σήμερα στις φυλακές της Τουρκίας.»

 Ο κ. Κουλκουδίνας ωστόσε δεν αρνήθηκε οτι τα τελευταία χρόνια μια μερίδα μελών της παράταξης, απομακρύνθηκε από την ΝΔ, τονίζοντας πως πρέπει να ενταθεί η προσπάθειά των τοπικών οργανώσεων ώστε «να τους φέρουμε και πάλι κοντά μας» και αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί από την Τοπική Οργάνωση Κατερίνης. «Θα ανοίξουμε ακόμη περισσότερο τα φτερά μας και τις πόρτες της δημοτικής οργάνωσης Κατερίνης, θα επιδιώξουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας από τον καθένα (που ήταν στην αίθουσα) να προσπαθήσει με τις δικές του δυνάμεις.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. (και ενόψει των εσωκομματικών εκλογών) ζήτησε από τα μέλη της Οργάνωσης να παραγκωνίσουν πικρίες και λάθη και «να εργαστούμε όλοι μαζί, να ενωθούμε τώρα που η παράταξη κάνει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια», γιατί όπως εκτίμησε «τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας.

Ο κ. Κουλκουδίνας υπογράμμισε οτι η μάχη θα δοθεί στην κάλπη και δεν θα είναι μάχη των προσώπων, αλλά των πολιτικών εκείνων που έχει χαράξει η Νέα Δημοκρατία για να ορθοποδήσει και πάλι η χώρα.

Συνεχίζοντας έκανε και μια αναφορά στις εσωκομματικές διαδικασίες του Μαϊου, ζητώντας τη συμμετοχή όλων των μελών του κόμματος. «Πρέπει να ενισχύσουμε τις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις με τα πρόσωπα που θα επιλέξουμε ο καθένας μας με κριτήριο την πορεία νίκης της παράταξης», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως αντίπαλος είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και κανένας άλλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. μίλησε για δύο «κρίσιμα βήματα» που έχουν μπροστά τους τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Το πρώτο, οι εκλογές για τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις, όπου είναι ευκαιρία να σταλεί με τη μαζικότητα της συμμετοχής το μήνυμα της συσπείρωσης και της εκλογικής ετοιμότητας και το δεύτερο «και σημαντικότερο» όπως είπε «οι εθνικές εκλογές που δεν θα αργήσουν.»

«Από σήμερα ξεκινάει ο αγώνας και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να τα καταφέρουμε. Γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να βγούμε πραγματικά νικητές και “αυτοδύναμοι”», είπε ο κ. Κουλκουδίνας, ο οποίος κλείνοντας την ομιλία του, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την στήριξη που δίνουν στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κουκοδήμος, η ΝΟΔΕ Πιερίας, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης που προβάλουν τις δράσεις της Οργάνωσης.

Να σημειωθεί οτι με την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης οι συμμετέχοντες, μέλη και στελέχη της Ν.Δ. κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο αξιολόγησης που συνέταξε η ΔΗΜ.Τ.Ο.ΝΔ Κατερίνης τα αποτελέσματα του οποίου θα αποσταλούν στη Γραμματεία Οργανωτικού της Ν.Δ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ