Μενού Κλείσιμο

«Σε θέατρο σκιών δεν συμμετέχουμε!»

Ανακοίνωση-καταγγελία δημοτικών συμβούλων του δήμου Δίου-Ολύμπου.

Τελικά η απαρτία επετεύχθη! Τι και αν χρειάστηκαν 40 ολόκληρα λεπτά για την «επιστράτευση» των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός απαρτίας (14) και να ξεκινήσει με 45 λεπτά καθυστέρηση η (πρόσφατη) συνεδρίαση- παρωδία του δημοτικού συμβουλίου, η οποία διήρκεσε 10 ολόκληρα λεπτά για τη «διεξοδική συζήτηση» και ψήφιση των 25 θεμάτων ημερήσιας διάταξης .

Τι και αν δεσμεύτηκε ο νέος Πρόεδρος για τη εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, την τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του και συνεδριάσεις σε ώρες προσιτές σε συμβούλους αλλά και σε δημότες.
Ο πλήρης ευτελισμός των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και της δημοκρατικής του λειτουργίας και κυρίως η πολιτική κατρακύλα της ηγεσίας του δήμου μας συνεχίζεται μεθοδευμένα και με αμείωτη ένταση. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε σε ένα θέατρο σκιών (και δεν είναι η πρώτη φορά που απέχουμε) που υποβαθμίζει τους θεσμούς και τις υπηρεσίες, απαξιώνει το δημοτικό συμβούλιο και στραγγαλίζει κάθε ίχνος δημοκρατικής λειτουργίας του καθιστώντας το από όργανο όπου θα έπρεπε να παράγεται πολιτική σε απλό διεκπεραιωτή διαφόρων θεμάτων το οποίο με συνοπτικές διαδικασίες εγκρίνει αποφάσεις και εντολές της διοίκησης.
Αρνούμαστε να είμαστε απλοί θεατές στο θέατρο που παίζεται στο Δ.Σ., όπου ζωτικά θέματα του Δήμου φέρνονται προς συζήτηση απλώς για να τηρούνται τα προσχήματα κι αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς. Εάν θέλουν συνεδριάσεις που να ξεκινάν στις 3 το μεσημέρι με άδειες τις θέσεις των δημοτών και να τελειώνουν στο «άψε-σβήσε» μέσα σε 10 λεπτά της ώρας, είναι δικό τους θέμα και τους χαρακτηρίζει. Παραστάσεις -φαρσοκωμωδίες με σιωπηλούς και φιμωμένους συμβούλους δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας.
Φυσικά όλο αυτό το σκηνικό έχει τον σκηνοθέτη του και ηθικό αυτουργό. Και δεν είναι άλλος από τον κύριο Δημόπουλο, ο οποίος μπροστά στη γύμνια των θέσεων και των προτάσεών του καταφεύγει σε τέτοιους τακτικισμούς και μεθοδεύσεις. Ένα μόνο είναι σίγουρο: ότι ο κόσμος πλέον και γνωρίζει και κρίνει…
Οι δημοτικοί σύμβουλοι: Φαρμάκης Γιώργος, Δημητριάδης Κωσταντίνος, Κουρίτα Κατερίνα, Ρεμπατσιός Αριστείδης, Μόχλα -Φαρμάκη Ευαγγελία, Νούλα Σοφία, Βροχαρίδης Βασίλης, Πουρλιώτης Διονύσιος, Τσιμήτρη Μαρία, Αγαθαγγελίδης Κυριάκος, Λαπάτσης Νικόλαος, Γουλάρας Δημήτρης και Βακουφτσή Ειρήνη

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ