Μενού Κλείσιμο

Σε πρώτο πλάνο ο Όλυμπος

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προβάλλει τον Όλυμπο στο κέντρο του Μονάχου

«Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο εναλλακτικός τουρισμός αποτελεί βασική θεματική προτεραιότητα και η περιοχή του Ολύμπου μπορεί να την υποστηρίξει, καθώς αποτελεί μοναδικό προορισμό για όλη τη διάρκεια του έτους, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, πολιτισμό και γαστρονομία, ιστορία και μυθολογία», δηλώνει ο αρμόδιος για τον τουρισμό Αντιπεριφερειάρχης

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βάζει στον πυρήνα της τουριστικής της προβολής το βουνό των Θεών. Με τον τίτλο «Όλυμπος…το βουνό των Θεών!» προβάλλει σήμερα, Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Maritim», στο κέντρο του Μονάχου και στο γερμανικό κοινό, τον Όλυμπο ως ιδανικό προορισμό για την άσκηση δραστηριοτήτων.

Η δράση αυτή αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας να προβάλει το μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας ως την απόλυτη τουριστική ταυτότητα εναλλακτικού τουρισμού όχι μόνο της Περιφέρειας αλλά και όλης της Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνεται σε δημοσιογράφους, bloggers, διαμορφωτές κοινής γνώμης, τουριστικούς πράκτορες αλλά και γραφεία εναλλακτικού τουρισμού της Βαυαρίας, με σκοπό την προβολή και την προώθηση των δραστηριοτήτων και των εμπειριών που αποκομίζει ο επισκέπτης του βουνού των Θεών.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν η ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου, οι  δυνατότητες και τα στοιχεία που την καθιστούν μοναδικό προορισμό φυσιολατρικού τουρισμού, ο οποίος σε συνδυασμό με τον παραθαλάσσιο τουρισμό στις ακτές Ολύμπου και τις υφιστάμενες τουριστικές υποδομές, τοποθετούν την ευρύτερη περιοχή ως διεθνώς ανταγωνιστικό προορισμό πολύ υψηλών προδιαγραφών.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις αθλητικές δραστηριότητες που υποστηρίζει το μυθικό βουνό, όπως η ορειβασία, η αναρρίχηση, η διάσχιση φαραγγιών και το ποδήλατο βουνού. Επιπλέον θα αναδειχθούν ο περιηγητικός τουρισμός αλλά και όλες οι άλλες δραστηριότητες που μπορεί να εντάξει ο επισκέπτης στο πρόγραμμά του και που διαθέτει η ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου, όπως θαλάσσια σπορ και ψυχαγωγία στις ακτές του Ολύμπου, σε συνδυασμό με την τοπική κουζίνα και τη γαστρονομία της περιοχής.

Για τον σκοπό αυτό, θα προβληθούν τέσσερα ειδικά θεματικά βίντεο που προβάλλουν διαφορετικές πτυχές του Ολύμπου και όλες τις εμπειρίες που μπορεί να αποκομίσει ο επισκέπτης κατά την περιήγησή του στην περιοχή.  Στο τέλος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες προϊόντα και γεύσεις της Μακεδονικής κουζίνας.

«Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο εναλλακτικός τουρισμός αποτελεί βασική θεματική προτεραιότητα και η περιοχή του Ολύμπου μπορεί να την υποστηρίξει, καθώς αποτελεί μοναδικό προορισμό για όλη τη διάρκεια του έτους, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, πολιτισμό και γαστρονομία, ιστορία και μυθολογία.  Η Περιφέρεια εφαρμόζει πιστά τον πενταετή στρατηγικό σχεδιασμό της, για τη δημιουργία και προώθηση ειδικών θεματικών προϊόντων και αναδεικνύει τον Όλυμπο και την Πιερία ως προορισμό για 365 ημέρες τον χρόνο, όπου ο επισκέπτης δεν θα διερευνήσει μόνο τις φυσικές του ομορφιές, αλλά θα ανακαλύψει και πλήθος δραστηριοτήτων που έχει τη δυνατότητα να ασκήσει», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στο Μόναχο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ