Μενού Κλείσιμο

Σε πρώτο πλάνο η ασφάλεια των οδηγών

Παρεμβάσεις στο δρόμο Φωτεινά-Σκοτεινά-Φτέρη

Με γρήγορο ρυθμό και σε καθημερινή βάση, εξελίσσονται οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πιερίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορατότητα και κατ΄επέκταση η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Οι παρεμβάσεις, όπως αναφέρει, αφορούν εργασίες κοπής χόρτων και κλαδιών και καθαρισμού του καταστρώματος της οδού και των ερεισμάτων από φερτά υλικά, στη 16η Επαρχιακή Οδό από τη διασταύρωση της 13ης Εθνικής Οδού Φωτεινά-Σκοτεινά-Φτέρη και εντάσσονται στο έργο (προϋπολογισμού 500.000 ευρώ) «Συντήρηση οδοστρωμάτων, τεχνικών έργων, στοιχείων σήμανσης και ασφάλειας οδών ΔΤΕ ΠΕ Πιερίας»

Η Π.Ε. Πιερίας χαρακτηρίζει σημαντική την εργολαβία, η οποία όπως τονίζει, έχει αντικείμενο εργασιών τη συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της περιοχής μας και συγκεκριμένα τη συντήρηση του ασφαλτοτάπητα του οδικού δικτύου από καθημερινές φθορές, τη βαφή διαβάσεων και κυκλοφοριακών κόμβων, την αποκατάσταση καλυμμάτων υφιστάμενων φρεατίων, τον καθαρισμό των παράπλευρων ερεισμάτων, τάφρων, τεχνικών (κάθετων και παράπλευρων) τόσο από βλάστηση όσο και από φερτά υλικά, τη συντήρηση-αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων των υφιστάμενων γεφυρών-τεχνικών, την κοπή παρόδιας βλάστησης, κλαδιών, δέντρων κ.ά..

Οι παρεμβάσεις, που διασφαλίζουν τις απαραίτητες ασφαλείς κυκλοφοριακές συνθήκες και συμβάλουν στην αναβάθμισης της περιοχής, περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ