Μενού Κλείσιμο

Σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης: Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου

Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης, του Συλλόγου Διαβητικών και του Ιατρικού Συλλόγου

 

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου Κατερίνης, θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα 20 Ιανουαρίου έως 29 Φεβρουαρίου με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Διαβητικών Ν. Πιερίας, τον Ιατρικό σύλλογο Ν.Πιερίας, με την στήριξη του Δήμου Κατερίνης, της διασωστικής ομάδας Πιερίας και σε συνεργασία με το «Βοήθεια στο σπίτι» του τμήματος Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης.

 

Σκοπός της δράσης είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες του Δήμου Κατερίνης σε ό,τι αφορά τον Σακχαρώδη Διαβήτη, μια ύπουλη ασθένεια, για την οποία απαιτείται γνώση και πρόληψη.

Επειδή ο σακχαρώδης διαβήτης έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις και το ποσοστό των ανθρώπων με Διαβήτη αυξάνεται συνεχώς, ο Δήμος Κατερίνης στηρίζει την συγκεκριμένη  δράση, προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα του προδιαβήτη. Επιπλέον, στην σωστή αντιμετώπισή του για να προληφθούν και τυχόν επιπλοκές, που η ασθένεια μπορεί να επιφέρει.

Οι μετρήσεις σακχάρου, οι οποίες θα γίνουν σε συνεργασία με τους κατά τόπους προέδρους των κοινοτήτων του Δ. Κατερίνης, θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 8:00 έως 10:00. Αναλυτικά το πρόγραμμα για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 20/01 Λόφος Τρίτη 21/01 Εξοχή  Τετάρτη 22/01 Αρωνάς Πέμπτη 23/01 Μοσχοπόταμος Παρασκευή 24/01 Βρία Δευτέρα 27/01 Κορινός Τρίτη 28/01 Λαγοράχη Τετάρτη 29/01 Ελατοχώρι Πέμπτη 30/01 Άνω Άγιος Ιωάννης Παρασκευή 31/01 Άγιος Δημήτριος

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.