Μενού Κλείσιμο

«Σε μια κόλλα χαρτί» από δικαστική αντιπρόσωπο στο Λιτόχωρο

Δικαστικές περιπέτειες για εκλογικό αντιπρόσωπο

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον εκλογικό αντιπρόσωπό του, ο οποίος καταγγέλθηκε για παρεμπόδιση εκλογικής διαδικασίας και… «έμπλεξε» με την Δικαιοσύνη!

Ιδιαίτερα… ευαίσθητη αποδείχθηκε δικαστική αντιπρόσωπος σε εκλογικό τμήμα του Λιτοχώρου, η οποία ενέπλεξε σε δικαστικές περιπέτειες εκλογικό αντιπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε εκλογικό τμήμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, κατά την διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, όταν η δικαστική αντιπρόσωπος (η οποία φέρει εξολοκλήρου την ευθύνη για την διεξαγωγή της διαδικασίας) θεώρησε πως η παρατήρηση και η ένσταση του εκλογικού αντιπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ παρεμπόδιζε τη διαδικασία. Η ίδια ανάφερε το γεγονός στην αρμόδια δικαστική αρχή και ο εκλογικός αντιπρόσωπος «επισκέφθηκε» το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου για να λύσει την παρεξήγηση.

Ωστόσο, η δικαστική αντιπρόσωπος προέβη και σε γραπτή αναφορά με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο εν λόγω εκλογικός αντιπρόσωπος στο αυτόφωρο και τελικώς να παραπεμφθεί σε δίκη η οποία θα γίνει από άλλο δικαστήριο σε περίπου έναν χρόνο.

Το γεγονός, δεν άφησε ασχολίαστο ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, «καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, έχοντας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» δηλώνοντας πως πιστεύει στην αθώωση «ενός εξαίρετου και ηθικού ανθρώπου, που μάχεται για τη Δημοκρατία»

Στην ανακοίνωση της η Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Η διαδικασία των εκλογών είναι ένα ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα που ως αριστερά δώσαμε μάχες για να κατακτηθεί .

Για την διαδικασία των εκλογών εκτός από τον δικαστικό αντιπρόσωπο την εφορευτική επιτροπή που στα περισσότερα τμήματα είναι ελλιπής ,διορίζονται και εκλογικοί αντιπρόσωποι κομμάτων που αμισθί ασκούν τις νόμιμες παρεμβάσεις όπου χρειασθεί και συμβάλουν στην εξασφάλιση της αδιάβλητης εκλογικής διαδικασίας. Σε εκλογικό τμήμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου δικαστική αντιπρόσωπος αντέδρασε αυταρχικά σε παρατήρηση και ένσταση του εκλογικού αντιπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι η παρέμβασή του εμποδίζει την διαδικασία καταμέτρησης.

Θέλοντας να τον εκφοβίσει, ενημέρωσε την αρμόδια δικαστική αρχή. Ο εκλογικός αντιπρόσωπος του κόμματος μας, σεβόμενος τις δημοκρατικές διαδικασίες οικειοθελώς επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου με σκοπό να λύσει το ανωτέρω θέμα ειρηνικά. Τουναντίον η δικαστική αντιπρόσωπος έκανε γραπτή αναφορά εναντίον του, οδηγώντας τον στο αυτόφωρο παρ’ όλο που υπήρχε η διάθεση από μεριάς του ώστε να λυθεί το θέμα εν τη γενέσει του.

Η Ν.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και έχοντας τυφλή εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη πιστεύει στην αθώωση ενός εξαίρετου και ηθικού ανθρώπου ο οποίος μάχεται για τη Δημοκρατία και την παρρησία σχεδόν σε όλη του την ζωή.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ