Μενού Κλείσιμο

Σε λειτουργία το Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στην Κατερίνη

Το Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (Γ.Ε.Υ.Δ.) του Δήμου Κατερίνης λειτουργεί, από τον Μάρτιο, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (7ης Μεραρχίας 3, στο ισόγειο).

Το Γ.Ε.Υ.Δ. Κατερίνης ανήκει στο δίκτυο των 49 Κέντρων και Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.) του Υπουργείου Οικονομικών, για την παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης σε υπερχρεωμένους οφειλέτες (πολίτες και επιχειρήσεις), οι οποίοι αντιμετωπίζουν προφανή αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες ή το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία ή σε λοιπούς ιδιώτες.

Ειδικότερα στο Γ.Ε.Υ.Δ. Κατερίνης οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σε ζητήματα όπως η προστασία από κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, πώληση δανείων σε funds κλπ., καθώς και για τα διαθέσιμα θεσμικά εργαλεία ρύθμισης οφειλών:

-Το Πρόγραμμα Επιδότησης Αποπληρωμής Στεγαστικών και Επιχειρηματικών Δανείων με Υποθήκη σε Κύρια Κατοικία και προστασία της πρώτης κατοικίας (Νόμος 4605/2019).

-Το Νόμο ρύθμισης των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, που περιλαμβάνει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι), τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρο-εμπόρους (Νόμος 3869/2010).

-Τον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών για φυσικά πρόσωπα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Νόμος 4224/2013).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού με το Γ.Ε.Υ.Δ. Κατερίνης καθημερινά, εργάσιμες ημέρες, πρωινές ή μεσημεριανές ώρες, μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 213.212.57.30.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ