Μενού Κλείσιμο

Σε φάση… ανάπλασης

Κονταριώτισσα Δήμου Δίου-Ολύμπου

«Ευρωπαϊκών προδιαγραφών πεζοδρόμιο» παραδόθηκε προς χρήση στην Κονταριώτισσα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστηρίζει διαφημίζοντας το έργο του, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου

Σε φάση ανάπλασης τμημάτων της, έχει μπει η Κονταριώτισσα, αφού σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο τύπου του Δήμου, «αδιάκοπα συνεχίζει ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος και η Δημοτική Αρχή την κατασκευή έργων ανάπλασης (…), με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.»

Στο πλαίσιο αυτό, παραδόθηκε στους κατοίκους της Κονταριώτισσας «Ευρωπαϊκών προδιαγραφών» πεζοδρόμιο, μήκους 1.100 μέτρων, το οποίο εκτείνεται σε όλη την Περιμετρική Οδό και συνδέει τον οικισμό, από τη νότια πλευρά με το Λύκειο και τα γραφεία της ΠΕΣΚΟ και από τη βόρεια πλευρά με το Δημαρχείο.

Το πεζοδρόμιο κατασκευάστηκε από έγχρωμους κυβόλιθους, ενώ στις διασταυρώσεις κατασκευάστηκαν ράμπες ΑΜΕΑ.

Η ολοκλήρωση του πεζοδρομίου, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης σε όλο το μήκος της περιμετρικής οδού, δημιουργεί μια ζώνη ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν με ασφάλεια να μεταβαίνουν στους προορισμούς τους.

Επίσης ασφαλτοστρώθηκαν εντός του οικισμού, τέσσερεις οδοί, οι δύο στην περιοχή του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, ένας κάθετα στον κεντρικό δρόμο και ένας όπισθεν των εγκαταστάσεων της ΠΕΣΚΟ.

Από το Δήμο επισημαίνεται επίσης, ότι στις 25 Σεπτεμβρίου δημοπρατείται νέο «πακέτο» ασφαλτοστρώσεων και κρασπεδώσεων, όπου περιλαμβάνονται και οι υπόλοιποι χαλικόστρωτοι οδοί εντός του οικισμού, «σε τήρηση της δέσμευσης του Δημάρχου για κάλυψη του συνολικού αστικού οδικού δικτύου με άσφαλτο», καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ