Μενού Κλείσιμο

Σε δύο σχολεία της Πιερίας η πιλοτική δράση «Εργαστήρια δεξιοτήτων»

Ορίστηκαν, με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, τα 218 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα οποία θα εφαρμοσθεί η πιλοτική δράση «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» τη σχολική χρονιά 2020-21.

Στην Πιερία, επιλέχθηκαν δύο σχολεία και συγκεκριμένα το 3ο Νηπιαγωγείο «Γεώργιος Σεφέρης» στο Αιγίνιο και το Δημοτικό Σχολείο της Καρίτσας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, είναι μια εκπαιδευτική καινοτομία που ψηφίστηκε στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και εισάγονται για πρώτη φορά φέτος σε επιλεγμένα σχολεία της χώρας, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμες και άκρως χρήσιμες δεξιότητες ζωής (life skills), ήπιες δεξιότητες (soft skills) και δεξιότητες τεχνολογίας και επιστήμης.

Ενδεικτικά αναφέρονται η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα, η συνεργασία, η επικοινωνία, η ευελιξία και προσαρμοστικότητα, η πρωτοβουλία, η οργανωτική ικανότητα, η ενσυναίσθηση και οι κοινωνικές δεξιότητες, η επίλυση προβλημάτων, ο ψηφιακός και τεχνολογικός γραμματισμός.

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, θα αξιοποιηθούν καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας και πρακτικές σε όλους τους τύπους Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων της χώρας, το εκπαιδευτικό υλικό θα προσαρμόζεται σε κάθε ηλικία σύμφωνα με παιδαγωγικές παραμέτρους και η υλοποίηση θα είναι υποχρεωτική.

Τα συγκεκριμένα σχολεία υπηρετούν εκπαιδευτικοί που έχουν ολοκληρώσει την εκάστοτε επιμόρφωση. Στο νηπιαγωγείο ο νηπιαγωγός. Στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο το ΙΕΠ θα ορίσει προτεραιότητες στις ειδικότητες, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κανένας εκπαιδευτικός, εφόσον επιθυμεί να συμμετάσχει. 

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ