Μενού Κλείσιμο

Σε αβεβαιότητα οι εργαζόμενοι

Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Να βάλουν οριστικό τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία τους, καλούν κόμματα και αυτοδιοίκηση, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλης Παιδιών

«Μεγάλη αναστάτωση και έντονες διαμαρτυρίες προκάλεσαν στις τάξεις των συμβασιούχων εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ, τόσο τα δημοσιεύματα στον Τύπο, όσο και οι δημόσιες τοποθετήσεις της Υπ. Διοικ. Ανασυγκρότησης σχετικά με τον τρόπο που σχεδιάζει να προχωρήσει η Κυβέρνηση στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος της εργασιακής μας ομηρίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Ο ΠΑ.Σ.Ε.ΚΕ.Δ. την ανακοίνωσή του αναφέρει πως «Ενώ όλους τους προηγούμενους μήνες οι αρμόδιοι Υπουργοί μιλούσαν και επίμονα μας διαβεβαίωναν για «αποκατάσταση της πραγματικής εργασιακής σχέσης εργαζομένων με συνεχείς ανανεώσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ΟΤΑ» μία λύση που θα κάλυπτε σε συντριπτικό ποσοστό σχεδόν όλους τους εργαζόμενους, τώρα βλέπουμε μία αλλαγή κατεύθυνσης.
Η «αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης» άλλαξε σε «ανοιχτούς και διαφανείς διαγωνισμούς».
Ανοιχτοί διαγωνισμοί που σημαίνουν αφενός καμία διασφάλιση του συνόλου του υπάρχοντος προσωπικού παρόλη την πολυετή εμπειρία που έχει αποκτήσει στο αντικείμενο και αφετέρου καμία διασφάλιση ότι οι Δήμοι θα αιτηθούν να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας για το σύνολο του υπάρχοντος προσωπικού.
Πρόκειται για μία λύση που εκ των πραγμάτων θα αφήσει πολύ μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας εκτός μόνιμων θέσεων και πολύ πιθανώς εκτός εργασίας.
Στα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί και η πληροφορία από τα δημοσιεύματα πως οι διαγωνισμοί θα γίνουν μόνο για όσους συμβασιούχους αμείβονται αυτή τη στιγμή από εθνικούς πόρους και όχι από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Αν ισχύει η παραπάνω παράμετρος, έχουμε μπροστά μας μία τεράστια αδικία και μία πραγματική «καταδίκη» για τους εργαζόμενους στις Δομές μας καθώς η όποια λύση συζητείται αυτή τη στιγμή δεν θα αφορά στους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και αυτό διότι η χρηματοδότησή των Δομών γίνεται μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Καλούμε κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες των δεσμεύσεών του, καλούμε κάθε θεσμικό φορέα, τα πολιτικά κόμματα, την ΚΕΔΕ, τους Βουλευτές να σταθούν στο πλάι μας και να διεκδικήσουν με κάθε μέσο, μαζί με εμάς, το δικαίωμά μας για μόνιμες θέσεις εργασίας, βάζοντας ένα οριστικό τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία που χαρακτηρίζουν τις εργασιακές μας σχέσεις τόσα χρόνια.
Τέλος, επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό,
κα Γεροβασίλη, ώστε να ενημερωθούμε επισήμως για την εξέλιξη του θέματος και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ