Μενού Κλείσιμο

Σε απεργιακό κλοιό

Απεργεί δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, απεργούν και οι δημοσιογράφοι

Για τις 10:30 αύριο το πρωί δίνουν ραντεβού στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, διεκδικώντας την επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους!

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλους τους πολίτες της Πιερίας που υποφέρουν από τις μνημονιακές πολιτικές να πάρουν μέρος στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ αύριο Τετάρτη 30 Μάη και να συμμετάσχουν «αγωνιστικά» στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια αδιέξοδη και ανάλγητη πολιτική «στραγγαλίζει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ακολουθεί μια αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία εντείνει την ανεργία, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και έχει προχωρήσει ξεδιάντροπα σε πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των θυμάτων της κρίσης. Όσο αυτή η πολιτική συνεχίζεται, η απάντηση των εργαζομένων θα δίνεται στους δρόμους και στον αγώνα.

«Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης. Χωρίς λουκέτα και στρατιές ανέργων!», καταλήγει το Εργατικό Κέντρο.

Στην Πανελλαδική απεργία συμμετέχει και το Σωματείο Οικοδόμων Κατερίνης, το οποίο σε κάλεσμά συμμετοχής προς τα μέλη του, τονίζει ότι δίνει τον αγώνα για: Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Υπογραφή τοπικής κλαδικής σύμβασης εργασίας. 7ωρο, 5ημερο, 35ωρο. Αναγνώριση όλων των 3ετιών. Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων και αλλαγή των προϋποθέσεων με ευνοϊκότερους όρους για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και προστασία της λαϊκής κατοικίας, ενάντια στις κατασχέσεις.

«Στις 30 του Μάη οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων», αναφέρει στο δικό της κάλεσμα η ΕΛΜΕ Πιερίας.

Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διεκδικούν αμεσους Μαζικούς Διορισμούς εκπαιδευτικών, κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, καθώς και απόσυρση του Νομοσχεδίου για τις Δομές

Και η ενημέρωση απεργεί!

Τη συμμετοχή τους στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, αποφάσισαν και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Η απεργία στα μέσα ενημέρωσης θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης και θα λήξει στις 6 το πρωί της Πέμπτης

«Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου εργατικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας, εναντιώνονται στα αντιλαϊκά μέτρα και στις μνημονιακές δεσμεύσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση θέτοντας στην ατζέντα διαρκώς και νέα ληστρικά μέτρα, αδιαφορώντας προκλητικά για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου.

Ο αγώνας εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων είναι διαρκής μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ύφεσης, λιτότητας, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, νέων περικοπών στις συντάξεις, δριμείας φοροεπιδρομής και υπερφορολόγησης, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών», αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωσή τους.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ