Μενού Κλείσιμο

Σε ανακύκλωση υποδημάτων και ρούχων προχωρά ο Δήμος Δίου-Ολύμπου

«Τίποτα δεν είναι για πέταμα»

 

Μπλε κάδοι σε Λιτόχωρο, Πλαταμώνα και Λεπτοκαρυά για την ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης τοποθέτησε ο Δήμος. Πλέον, η επιτυχία του εγχειρήματος έγκειται στην ανταπόκριση των πολιτών

 

Στο πρόγραμμα «Ανακύκλωση ρούχων East –West Greece», συμμετέχει από την Δευτέρα ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, επιχειρώντας να συμβάλει και αυτός στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Με σύνθημα «Τίποτα δεν είναι για πέταμα» και σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και κυκλικής οικονομίας αξιοποίησης όλων των υλικών και αγαθών, τα ρούχα και τα παπούτσια δεν μπορούν να οδηγούνται στους κοινούς κάδους απορριμμάτων. Έτσι σε επιλεγμένα σημεία τοποθετήθηκαν από την ανάδοχο εταιρεία ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης όπου οι δημότες μπορούν να εναποθέτουν τα συγκεκριμένα υλικά ανακύκλωσης.

Η συλλογή των υλικών των κάδων, όπως αναφέρει ο Δήμος, θα γίνεται τακτικά από το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και τα ανακυκλώσιμα υλικά θα μεταφέρονται στις αποθήκες για μετέπειτα διαχείριση (διαλογή). Τα άριστα ποιοτικά ρούχα και παπούτσια θα απολυμαίνονται και θα διατίθενται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ενώ τα άχρηστα ρούχα θα οδηγούνται στην ανακύκλωση.

Σκοπός του Δήμου είναι να ενισχυθούν και πολλαπλασιαστούν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που σχετίζονται με την ευθύνη όλων των δημοτών για μια ποιοτική ζωή και ένα πραγματικά πράσινο περιβάλλον. Στην προσπάθεια αυτή ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ζητά την συνδρομή όλων των δημοτών.

Κάδοι ανακύκλωσης ρούχων έχουν ήδη τοποθετηθεί στις ΔΕ Λιτοχώρου και ΔΕ Ανατολικού Ολύμπου ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει τοποθέτηση και στη ΔΕ Δίου. Συγκεκριμένα τα σημεία, όπου οι δημότες μπορούν να εναποθέτουν παλιά υποδήματα και ρούχα είναι:

Στη ΔΕ Λιτοχώρου:

-Πίσω από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, το χώρο της παλιάς λαϊκής.

-Στο δημοτικό parking απέναντι από το super-market ΜΑΣΟΥΤΗΣ

-Στην πλατεία Χοροστασίου

-Στην τοποθεσία «Προπέλα»

-Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λιτοχώρου

Στη ΔΕ Ανατολικού Ολύμπου:

-Στο Κοινοτικό κατάστημα Πλαταμώνα

-Στην πλατεία της εκκλησίας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον Πλαταμώνα

-Στο Δημοτικό κατάστημα Λεπτοκαρυάς

Στο 1ο Νηπιαγωγείο Λεπτοκαρυάς (οδός Θεσσαλονίκης) και στον Παιδικό Σταθμό της περιοχής (οδός Ι. Μεταξά)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ