Μενού Κλείσιμο

Σε αγροτικές περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Πιερία

Αυτοψία στους τόπους των ζημιών

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται πάντα στο πλευρό των αγροτών και ενεργεί άμεσα και αποτελεσματικά για την προάσπιση των συμφερόντων τους», διαβεβαιώνει η Σοφία Μαυρίδου

Αυτοψία σε αγροτικές περιοχές της Πιερίας, που επλήγησαν από την κακοκαιρία, διενήργησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, συνοδευόμενο από τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Έμπειρο κλιμάκιο Γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας και η Επόπτρια του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α Θεσσαλονίκης,  μετέβησαν  σε αγροτικές περιοχές της Πιερίας, που υπέστησαν ζημιές από τη χαλαζόπτωση, που ακολούθησε τους προχθεσινούς θυελλώδεις ανέμους.

Οι αυτοψίες διενεργήθηκαν σε Κίτρος, Αλώνια, Παλαιόστανη, Σφενδάμη, Παλαιό Ελευθεροχώρι και Μακρύγιαλο,  σε καλλιέργειες καπνού, ακτινιδίων, κηπευτικών, σε ελαιόδεντρα,  επιτραπέζια σταφύλια  και οινοστάφυλα, όπου η ζημιά που διαπιστώθηκε αγγίζει και το 100% , όπως στην περίπτωση του καπνού.

Ήδη, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, απέστειλε  επιστολή στον ΕΛΓΑ, με την οποία ζητά την άμεση αποστολή γεωπόνων – εκτιμητών, για την αποτίμηση των προκληθέντων ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο, στις πληγείσες περιοχές της Πιερίας.

Κατόπιν εντολής της επόπτριας του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Θεσσαλονίκης, ενεργοποιήθηκε το σύστημα υποβολής αιτήσεων των αγροτών στον ΕΛ.Γ.Α. Να σημειωθεί, ότι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, ο ΕΛ.Γ.Α. ξεκινά την αποτίμηση των ζημιών στις πληγείσες καλλιέργειες.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ