Μενού Κλείσιμο

Σάββας Χιονίδης: Η Κατερίνη έτοιμη να υποδεχτεί το φυσικό αέριο!

Ήδη δόθηκε εντολή να εγγραφεί κωδικός στον προϋπολοισμό του 2018 (ψηφίζεται σήμερα) για τη σύνδεση του δημαρχείου, του Κλειστού Γυμναστηρίου και του συγκροτήματος των ΕΠΑΛ (πρώην Τεχνικό Λύκειο), με τον αγωγό φυσικού αερίου

Για τις θετικές εξελίξεις σε ό, τι αφορά την ενεργοποίηση της τροφοδοσίας των υφιστάμενων Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη της Κατερίνης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασής του, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Χιονίδης: «στο πλαίσιο της συνεργασίας, που υπάρχει για το καλό του τόπου με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συναντηθήκαμε στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος με τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη και με τεχνικούς συμβούλους και είναι σημαντικό ότι καταφέραμε με δυναμικές παρεμβάσεις να ωθήσουμε τις διαδικασίες, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο εντός του 2017».
Ο δήμαρχος διευκρίνησε πως η η πόλη έχει 17 χιλιόμετρα κεντρικούς αγωγούς φυσικού αερίου. «Έχει επίσης τις δυο κεντρικές μονάδες διανομής: μία στο βόρειο κομμάτι σε σχέση με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου μία κοντά στα ΚΤΕΛ – πλησίον της οδού 19ης Μαΐου και μία στον Τίμιο Σταυρό. Ήδη αύριο (σ.σ. σήμερα), συνεργεία της ΔΕΔΑ και της αναδόχου εταιρείας θα προβούν σε ελέγχους. Θα έχουμε εν ολίγοις την πρώτη επιθεώρηση του δικτύου, ενώ εν συνεχεία θα δούμε τυχόν παρέμβαση που θα απαιτηθεί σε ορισμένα μικρά κομμάτια, προκειμένου έως το τέλος Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το δίκτυο».
Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Λάζο Ντόντη στον προϋπολογισμό του Δήμου να συμπεριληφθεί το κομμάτι της σύνδεσης του δημοτικού μεγάρου με το δίκτυο. Αντίστοιχα προέτρεψε τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρο Παυλίδη και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομο Κυραϊλίδη, να προβούν άμεσα σε τροποποιήσεις του προϋπολογισμού (ΟΠΠΑΠ & Σχολικής Επιτροπής), προκειμένου τόσο το Κλειστό Γυμναστήριο και το Κολυμβητήριο, όσο και το μεγάλο κτίριο του ΕΠΑΛ να αποτελέσουν τα πρώτα κτίρια που θα συνδεθούν.
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κος Χιονίδης: «Κατόπιν θα υπάρξει πιλοτική υλοποίηση τουλάχιστον 200 συνδέσεων σε σπίτια, κτίρια, με την προϋπόθεση το κτίριο του ενδιαφερόμενου καταναλωτή να βρίσκεται σε δρόμο από τον οποίο διέρχεται το υφιστάμενο Δίκτυο Διανομής, ενώ θα ακολουθήσει ο μεγάλος διαγωνισμός το Μάρτιο, ώστε να υλοποιηθεί στην συνέχεια η μεγάλη εργολαβία, για την πύκνωση σε όλη την πόλη. Έως το καλοκαίρι θα υπάρχει αμεσότητα στην ανταπόκριση των αιτημάτων».
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο: «η χρηματοδότηση του έργου είναι κατά κύριο λόγο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ σημαντικός είναι και ο ρόλος του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος έγκαιρα ετοίμασε την ειδική πρόσκληση, ώστε να επιδοτηθεί ένα μεγάλο μέρος αυτών των εγκαταστάσεων».
Τέλος, όπως σημείωσε: «Με την άμεση πρόσβαση στο κεντρικό δίκτυο θα προκύψει μεγάλη μείωση των εξόδων για όλους, καθώς θα έχουμε θέρμανση και ψύξη. Κάποιες συνδέσεις θα γίνουν δωρεάν για άτομα που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες, κάτι βέβαια που θα συζητήσουμε σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Πρώτιστος στόχος είναι να τελειώσουμε με την Κατερίνη, ενώ παράλληλα στις παραλιακές εκτάσεις (που υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία), που δεν διαθέτουν κεντρικό δίκτυο, ωσότου να αποκτήσουν, θα δούμε άμεσα τη δυνατότητα μεταφοράς αερίου σε κοντινές αποστάσεις σε μεγάλες δεξαμενές».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ