Μενού Κλείσιμο

Σας θέλουμε στον αγώνα μας…

Την συμπαράσταση και των γονέων ζητούν οι Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προγραμματίζουν σήμερα στις 11 το πρωί οι δάσκαλοι του νομού, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επιμένοντας στην απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, με το οποίο (όπως υποστηρίζουν) εισάγεται η πλήρης υποβάθμιση των πτυχίων τους και οι λογικές της πιο τιμωρητικής μορφής αξιολόγησης μέσα στο σχολείο

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, έχει προκηρύξει για σήμερα απεργία, ενώ σύμφωνα με κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα υπάρξει συγκέντρωσει στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.
Όμως οι δάσκαλοι του νομού μας, προχώρησαν και σε ένα ακόμη βήμα, στέλνοντας επιστολή στους γονείς των μαθητών, με την οποία ζητούν την συμπαράστασή τους στον αγώνα που δίνουν για να κρατήσουν όρθια την εκπαίδευση.
Στην επιστολή-κάλεσμα, επαναλαμβάνουν τα αιτήματά τους, για άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, διεκδικώντας μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών με μοναδικά κριτήρια διορισμού το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, καθώς και πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές

Η επιστολή
Στην επιστολή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, αναφέρει: «είμαστε οι δασκάλες και οι δάσκαλοι των παιδιών σας. Είμαστε αυτοί-ές που κρατούν ανοιχτά και όρθια όλα τα σχολεία της χώρας. Είμαστε αυτοί που αγωνιούν για τα παιδιά σας – παιδιά μας.
Γνωρίζετε ότι τα τελευταία χρόνια οι διορισμοί στην εκπαίδευση είναι μηδενικοί. Τα τελευταία χρόνια όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις προσλαμβάνουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι περισσότερο από μια δεκαετία μετακινούνται διαρκώς, για να εργαστούν με καθεστώς ολιγόμηνων κακοπληρωμένων συμβάσεων, προκειμένου να καλύψουν πάγιες ανάγκες του δημόσιου σχολείου. Η άρνηση όλων των κυβερνήσεων να προχωρήσουν σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς είναι η αιτία να χαθούν χιλιάδες διδακτικές ώρες και πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα να ανοίγουν σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων.
Αυτές τις μέρες το Υπουργείο Παιδείας με το «νομοσχέδιο» που ανακοίνωσε για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών και κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή, αναβάλλει για μια ακόμη φορά στο αόριστο βάθος της επόμενης τριετίας τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, υπονομεύει τα εργασιακά τους δικαιώματα, πετάει στον κάλαθο των αχρήστων την συνολική προϋπηρεσία τους, εισάγει την πλήρη υποβάθμιση του βασικού πτυχίου τους και διαμορφώνει ένα προσοντολόγιο, ένα κατάλογο δηλαδή προσόντων που θα πρέπει να έχει ο καθένας από εμάς, πέρα από το πτυχίο μας, προκειμένου να διοριστεί. Δεδομένου ότι μέσα στα δημόσια Πανεπιστήμια και όχι μόνο, έχει αναπτυχθεί μια αγορά μεταπτυχιακών και όλα τα μεταπτυχιακά πλέον κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ, το υπουργείο εισάγει τη λογική ότι όποιος έχει χρήματα να πληρώσει ίσως και να βρει δουλειά.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις αγωνίες των εκπαιδευτικών για να εισάγει την πλήρη υποβάθμιση των πτυχίων μας και τις λογικές της πιο τιμωρητικής μορφής αξιολόγησης μέσα στο σχολείο. Εισάγει τη λογική των απολύσεων και του μη πιστοποιημένου εργαζόμενου στον κορμό της δημόσιας εκπαίδευσης.. Προωθεί, δηλαδή, ένα σχολείο με ριζικά διαφορετικό εργασιακό και παιδαγωγικό DNA. Για αυτό ο αγώνας για την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου είναι αγώνας όλων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, για να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.
Εμείς οι δάσκαλοι των παιδιών σας, συναισθανόμενοι την ευθύνη μας απέναντί τους, απευθυνόμαστε σε εσάς τους γονείς τους, ζητώντας την ενεργή συμμετοχή και συμπαράστασή σας στον αγώνα μας. Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι από εσάς αντιμετωπίζετε τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα. Πολλοί από εσάς δουλεύετε με ολιγόμηνες συμβάσεις, άλλοι ανασφάλιστοι, άλλοι ανασφαλείς και άλλοι άνεργοι. Για εμάς δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον κοινό μας αγώνα για δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια!»
Η επιστολή καταλήγει με την αναφορά των αιτημάτων τους, στην κορυφή των οποίων βρίσκεται η απόσυρση του νομοσχεδίου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ