Μενού Κλείσιμο

«Σανίδα σωτηρίας» από τα… ληξιπρόθεσμα!

Με 5 εκατομμύρια ευρώ επιχορηγεί τον Δήμο Κατερίνης το Υπουργείο Εσωτερικών

Με κάτι περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος Κατερίνης από το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να εξοφλήσει συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τρίτους. Άλλες 554 χιλιάδες ευρώ, θα λάβει για τον ίδιο λόγο και ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού.

Τις επιχορηγήσεις ενέκρινε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Οι δήμοι Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού, δεν είναι οι μοναδικοί που θα επιχορηγηθούν για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τρίτους αφού το σχετικό κονδύλι της επιχορήγησης ξεπερνά τα 46,5 εκατομμύρια ευρώ και θα κατευθυνθεί σε συνολικά 24 Δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Κατερίνης θα λάβει την τέταρτη μεγαλύτερη επιχορήγηση πίσω από τους Δήμους Θεσσαλονίκης (10 εκ. ευρώ), Αχαρνών (8,3 εκ. ευρώ) και Σιθωνίας (8,1 εκ. ευρώ).

Το ποσό της επιχορήγησης αφορά αποκλειστικά την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους, όπως επισημαίνεται σε σχετική επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ