Μενού Κλείσιμο

Ρύπανση Περιβάλλοντος  – Στην Αστυνομία τα στοιχεία που διαθέτει ο Δήμος Κατερίνης

Κατάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας έδωσε ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης και Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης για το θέμα της ρύπανσης του περιβάλλοντος στον Δήμο Κατερίνης, μετά την αναφορά – καταγγελία που προέβη ο δήμος, στις 5 Ιουνίου.

Μετά την επίσκεψη, την προηγούμενη Παρασκευή (ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος), σε ρέματα όπου διαπιστώθηκε ρύπανση από επιχειρήσεις και ιδιώτες, ο Δήμος Κατερίνης, εκπροσωπούμενος από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Νταντάμη κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία στην Αστυνομία.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο αντιδήμαρχος Δόμησης, επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως ο Δήμος είναι αποφασισμένος να προστατεύσει το περιβάλλον και την δημόσια υγεία στην περιοχή μας. «Δεν μπορούμε να “κλείνουμε”  τα μάτια απέναντι σε όσους ευθύνονται για τη ρύπανση του περιβάλλοντος για το δικό τους προσωπικό συμφέρον εις βάρος του κοινωνικού συνόλου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νταντάμης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο Δήμος Κατερίνης δεν είναι υπεύθυνος για τους ελέγχους σε ρέματα και ποτάμια, όμως αποτελεί « πολιτική υποχρέωση» να αναδείξει το πρόβλημα και να πιέσει για λύσεις. «Γνωρίζουμε το πρόβλημα και κυρίως έχουμε τα στοιχεία για το ποιοι προκαλούν τη ρύπανση. Υπάρχουν νόμοι και δεν μπορούν να παραβιάζονται από κανέναν. Προασπίζουμε, με όποιο τίμημα, την ποιότητα της ζωής μας, το περιβάλλον μας και την τοπική μας οικονομία που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Νταντάμης.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ