Μενού Κλείσιμο

«Ρημάζουν» οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον Δήμο Κατερίνης

«Ρημάζουν» οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον Δήμο Κατερίνης

Ρεπορτάζ: Ηρώ Τζημίκα

Σπασμένα παγκάκια, κατεστραμμένα γήπεδα, χόρτα που έχουν να κοπούν μήνες, παρατημένα πεζοδρόμια και πλακόστρωτα, σκουπίδια… Όλα αυτά συντελούν σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον για τα γήπεδα μπάσκετ, βόλει και τένις κι αναφέρουμε λίγα μόνο από τα στοιχεία που διαμορφώνουν το σκηνικό στα γήπεδα και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Κατερίνης.

Οι φωτογραφίες ξεκινούν από το Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Κατερίνης (κλειστό γυμναστήριο-κολυμβητήριο), συνεχίζουν μέχρι το Δημοτικό γήπεδο της Ανδρομάχης, που φαίνονται όλες οι καταστροφές σε όποιο σημείο κι αν κοιτάξει κάποιος, οριακά επικίνδυνες για όποιον προσπάθησει να παίξει -συγκεκριμένα στο γήπεδο τένις και καταλήγουν στα νεότερα γήπεδα μπάσκετ, επί της παλιάς εθνικής οδού.

Όσον αφορά τις δύο αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν κατά μήκος της περιοχής της Παραλίας και περιέχουν κι αυτές γήπεδα βόλει, μπάσκετ, τένις αλλά και ποδοσφαίρου, η κατάσταση μιλάει από μόνη της, βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες, όπου εδώ και πολλά χρόνια ρημάζουν στην απαξίωση, αφού κανείς δεν τα χρησιμοποιεί πλέον έστω και περιστασιακά.

Δεν υπάρχουν μπασκέτες, τα ταμπλό είναι διαλυμένα, τα φιλέ σκισμένα. Σε μία εντελώς τουριστική περιοχή που το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σφύζει από ζωή και κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες, αντί να προσφέρονται άρτιοι χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας, παραθέτονται εικόνες πλήρους παραμέλησης και εγκατάλειψης.

Όπως διακρίνουμε χαρακτηριστικά στο γήπεδο ποδοσφαίρου τα τέρματα βρίσκονται υπό διάλυση, ενώ οι περιφράξεις είναι γκρεμισμένες – σχεδόν «αόρατες».

Αρκετοί πολίτες έχουν αναφέρει το θέμα στις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και στους αθλητικούς συλλόγους που έχουν αναλάβει τη λειτουργία των γηπέδων αλλά η κατάσταση φαίνεται να παραμένει ίδια και χωρίς καμία διάθεση για αλλαγή ή βελτίωση.

Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί είναι οι δημότες που αγαπάνε τον αθλητισμό και στον ελεύθερό τους χρόνο, σε μία τόσο δύσκολη εποχή που η κατάσταση είναι «ασφυκτική» και ο κλοιός στενεύει μέρα με τη μέρα, να θέλουν να ξεσκάσουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας χρησιμοποιώντας τα γήπεδα με τις σωστές υποδομές.

Απευθύνουμε το παρόν άρθρο τόσο στις δημόσιες υπηρεσίες και στους συλλόγους, ώστε να γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος και να προχωρήσουν στις ανάλογες ενέργειες, όσο και στους δημότες οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν καλή χρήση και να σέβονται τη δημόσια περιουσία ώστε να αποφεύγονται τέτοιες καταλήξεις, στις οποίες δεν υπάρχει άμεση λύση.

 

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ