Μενού Κλείσιμο

Ρέχας Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Με το συνδυασμό ΕΚΚΙΝΗΣΗ του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου

Ο Ρέχας Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη και είναι γιος του Αθανασίου και της Αικατερίνης Ρέχα. Είναι παντρεμένος με την Αλέκα Χατζηγιάννη και έχουν 2 κόρες την Κατερίνα (πρωταθλήτρια στίβου με την ομάδα του Αρχελάου και φοιτήτρια του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και την Μαρία-Ιωάννα (μαθήτρια της Β’ τάξης Γυμνασίου Κατερίνης).

Αποφοίτησε από το Τεχνικό Λύκειο Κατερίνης ενώ τα έτη 1983-1987 συμμετείχε στην ομάδα μπάσκετ του Αρχελάου Κατερίνης και τα έτη 1988 – 1990 στην ομάδα μπάσκετ του Πιερικού.

Από το έτος 1989 έως και σήμερα είναι ιδιοκτήτης εμπορικής επιχείρησης ενδυμάτων (ανδρικού, γυναικείου και αξεσουάρ), διατηρώντας 2 καταστήματα στην κεντρική αγορά της Κατερίνης.

Από το 2002 έως και σήμερα εκλέγεται στη θέση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης. Ακόμη, ως αντιπρόσωπος των εμπόρων – επιχειρηματιών της πόλης μας επί 17 συναπτά έτη, εκλέγεται στην Ομοσπονδία Εμπορίου, Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και ως αντιπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Διετέλεσε μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) από τα έτη 2009 έως 2012 και από τα έτη 2012 έως 2016 εκλέχθηκε μέλος της Επιτροπής Οικονομικών – Φορολογικών και Πόρων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ενώ παράλληλα συμμετείχε στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το έτος 2009 έως και το έτος 2016 από τη θέση του Αντιπροέδρου και Γενικού Γραμματέα αυτής.

Από το έτος 2002 έως και σήμερα εκπροσωπεί τις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας δια του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας και της Επιμελητηριακής Εταιρίας Στήριξης Επιχειρήσεων Πιερίας (Ε.Ε.ΣΤ.Ε.Π.) ενώ από το έτος 2002 έως το έτος 2006 διετέλεσε ως εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού και Ταμίας της Επιμελητηριακής Εταιρίας.

Ως εκπρόσωπος παραγωγικού φορέα της πόλης μας, μετείχε σε διάφορες επιτροπές όπως είναι η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού Πιερίας (ΝΕΤΠ), ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Πιερίας (ΠΟΤΑΠ), στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε.  Ο.Τ.Α.  καθώς και στην επιτροπή διαχείρισης των προγραμμάτων Leader+ (στην οποία συμμετέχει έως και σήμερα).  Ακόμη, συμμετείχε ως εκπρόσωπος των επιχειρηματιών – εμπόρων στην Τοπική Διοικητική Επιτροπή του Ι.Κ.Α. Κατερίνης για τρία έτη, αλλά και επιτροπές αγώνα για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Πιερίας όπως είναι τα διόδια, η κατάργηση της βίζας, η εθνική οδός και ο άξονας 13. Γενικότερα, συμμετέχει σε όλες τις ημερίδες που διοργανώνονται στην πόλη μας και αφορούν φορολογικές ενημερώσεις, αναπτυξιακές για την επιχειρηματικότητα και την τοπική προβολή και ανάδειξη του Νομού μας αλλά και σε πολλές συνεδριάσεις και συσκέψεις με όλους τους φορείς του Νομού Πιερίας και τους επίσημους επισκέπτες στο Νομό μας Προέδρους Κομμάτων, Ευρωβουλευτές, Βουλευτές αλλά και επιχειρηματικές αντιπροσωπείες άλλων Κρατών.

Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης και κατόπιν πρωτοβουλιών και ενεργειών του κ. Ρέχα Κωνσταντίνου, διοργανώθηκε το έτος 2003 η 1η Κλαδική Έκθεση «Κατοικία και Εξοπλισμός», η οποία έχει πλέον καθιερωθεί και με τη σημερινή της μορφή ως Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας (ΕΒΕΠ) συνεχίζοντας το ρόλο της για ανάδειξη και προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και όχι μόνο.

Ποιο ήταν το κίνητρό σας να αποδεχθείτε την πρόσκληση του υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου και να θέσετε υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές;

Αποδέχθηκα με χαρά την τιμητική πρόταση του Κώστα Κουκοδήμου, να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της «Εκκίνησης» στις προσεχείς δημοτικές εκλογές για το Δήμο Κατερίνης. 
Η άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια από τις θέσεις ευθύνης που υπηρετήσαμε, η πεποίθηση πως ο εμπορικός κόσμος της Κατερίνης πρέπει να έχει «φωνή» στο νέο δημοτικό συμβούλιο και η ενθάρρυνση των συναδέλφων μου αποτέλεσαν για μένα τους καταλυτικούς παράγοντες για την απόφαση αυτή.

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχα και δραστηριοποιήθηκα σε συλλογικούς φορείς και επιτροπές που έθεσαν στο επίκεντρο σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα για την ανάπτυξη της Κατερίνης, όπως ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα, η ενίσχυση της απασχόλησης, η ανταγωνιστικότητα. Οι προτάσεις υπάρχουν, η γνώση και η εμπειρία τα μεγάλα εφόδια για να τις υλοποιήσουμε. 
Έχοντας βαθιά επίγνωση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος της Κατερίνης, και αντιλαμβανόμενος την ανάγκη να αλλάξουμε σελίδα και να κάνουμε μια νέα δημιουργική «Εκκίνηση» θέτω υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Κουκοδήμο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ