Μενού Κλείσιμο

Ραντεβού στη ΔΕΘ!

Σε συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη καλεί το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

Να πάρουν μέρος στo μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει, καλεί το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης του Εργαζόμενους της Πιερίας. Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 8 Σεπτέµβρη στη Θεσσαλονίκη (6 το απόγευμα, άγαλμα Βενιζέλου) και με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

«Η ανεργία με τις ποσοτικές και ποιοτικές της διαστάσεις αλλά και σαν βασική αιτία της «διαρροής μυαλών», η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός ως επώδυνη κατάσταση ή απειλή για το 1/3 των συμπολιτών μας, η συνεχιζόμενη υπερφορολόγηση των μόνιμων υποζυγίων – μισθωτών και συνταξιούχων σε συνδυασμό με τη διατήρηση σε ισχύ της νομοθεσίας που εμπεδώνει την απρρύθμιση της αγοράς εργασίας, τη γενίκευση των πλειστηριασμών σε κατοικίες και επαγγελματική στέγη, την αποδόμηση του ασφαλιστικού συστήματος, την εκποίηση δημοσίου πλούτου, διαμορφώνουν ένα ζοφερό περιβάλλον όπου οι διογκούμενες κοινωνικές, οικονομικές και εκπαιδευτικές ανισότητες θεωρούνται «κανονικότητα», αναφέρει στο κάλεσμά του, το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Οι εργαζόμενοι πλέον, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα, αγωνίζονται για την προστασία της αξιοπρέπειάς τους, των επόμενων γενεών, διεκδικώντας σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς.

«Δίνουμε αγωνιστικό και δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 6 το απόγευμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο, θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να απευθυνθούν στην γραμματεία του Εργατικού Κέντρου και στο τηλέφωνο 2351023888

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ