Μενού Κλείσιμο

«Φήμες τα περί υποστήριξης κομμάτων και υποψηφίων», απαντά η Μητρόπολη Κίτρους

«Έπειτα από φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, μετά την εξαγωγή των εκλογικών αποτελεσμάτων, ανακοινώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ότι, κατά παγία τακτική, η Εκκλησία βρίσκεται υπεράνω κομμάτων ή συγκεκριμένων υποψηφίων», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Μητρόπολη.

Ουσιαστικά, η Μητρόπολη (και ο Μητροπολίτης) επιχειρεί να «αντιστρέψει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα», σύμφωνα με την οποία η τοπική εκκλησία ενίσχυσε το κόμμα της ΝΙΚΗΣ ή συγκεκριμένους υποψηφίους. Να σημειωθεί, ότι οι υποψήφιοι (των μεγάλων κομμάτων) που δεν έσπευσαν να πάρουν την ευλογία του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, ήταν «μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού».

Η ανακοίνωση – απάντηση συνεχίζει σημειώνοντας πως «η τοπική Εκκλησία της Πιερίας ανέκαθεν συνεργάστηκε με όλες τις Αρχές της ευνομούμενης Πολιτείας μας. Το ίδιο θα πράξει και μετά τις επικείμενες εκλογές, τόσο τις Εθνικές όσο και τις Αυτοδιοικητικές.

Σε κάθε περίπτωση, ισχύει πλήρως η δήλωση, την Κυριακή των Βαΐων 9-4-2023, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου: Ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη, είναι με την Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος οφείλει για το καλό της πατρίδας να συνεργαστεί με όλους όσους ψηφίζει ο ελληνικός λαός».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ