Μενού Κλείσιμο

«Ψωμί και παντεσπάνι»

Άλλος Δρόμος για την Κατερίνη

Απευθείας αναθέσεις στις πλάτες των ωφελουμένων του προγράμματος Επισιτιστικής βοήθειας

Με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Παπαζιώγα στις 17-11-2017 ανατέθηκε στην εταιρεία «Χάιδω Μ. Παπαχατζή» διαφημιστικές υπηρεσίες με απευθείας ανάθεση η εκτέλεση υπηρεσιών «δράσεις δημοσιότητας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Πραγράμματος Επισιτιστική και Υλική βοήθεια για τους πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Το ποσό αυτών των υπηρεσιών ανέρχεται στις 20 χιλιάδες ευρώ περίπου. Υπάρχει ο σχετικός πίνακας στον οποίο  φαίνεται πως αφορά  κυρίως στο σχεδιασμό  και την παραγωγή εντύπων όπως και στην οργάνωση  δυο ημερίδων. Ο τίτλος έχει μια ιδιαίτερη αξία να αναφερθεί παίρνοντας υπόψη σε ποιους αναφέρεται  η δράση. Μάλλον ειρωνικά σχόλια θα υπάρξουν ως πρώτη αντίδραση μιας και η μεν πρώτη είναι είναι για το Σακχαρώδη διαβήτη και η δεύτερη για την  παχυσαρκία. Βεβαίως και τα δυο θέματα είναι πολύ σοβαρά.  Διαβάζοντας όμως  την πρόσκληση  που μόνο διαδικτυακά την είδαμε βλέπουμε ως ομιλητές εξαιρετικούς επιστήμονες και ειδικούς επί του θέματος  συντοπίτες αλλά  προκύπτει το ερώτημα  πώς δικαιολογείται  το κόστος  των 2500 ευρώ για μια τέτοια  ημερίδα.

Ρωτάμε επίσης:

-Μια τέτοια ανάθεση που αφορά σε διαφημιστικές δράσεις γίνεται για πρώτη φορά ή υπήρξε και άλλη;

-Θεωρείται πρώτης προτεραιότητας μια τέτοια δράση και από ποιον, ρωτήθηκαν οι εταίροι;

-Μόνο εμάς ξενίζει το συνολικό ποσό με δεδομένο το είδος του προγράμματος και τους ωφελούμενους στους οποίους απευθύνεται και που το πιθανότερο είναι να μη δει και να μη συμμετέχει κάποιος από τους ωφελούμενους σε όλες αυτές τις δράσεις.

-Δεν είναι πρόκληση η απευθείας ανάθεση σε συνεργάτη του δημάρχου;

-Τέλος δεν είναι πρόκληση προς τους πολίτες στους οποίους απευθύνεται το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, αλλά και προς όλη την κοινωνία η σπατάλη χρημάτων σε επικοινωνιακές μόνο δράσεις που παραπέμπουν στο παντεσπάνι όταν λείπει το ψωμί;

Είναι πράγματι λυπηρό τουλάχιστον αν όχι απαράδεκτο να δυσφημείται και να ακυρώνεται με τις ίδιες παλιές τακτικές των απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους ένα πρόγραμμα που με πού προσπάθεια ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για πολλούς συνδημότες μας, ένα πρόγραμμα που ήρθε να ανακουφίσει λίγο κάποιους συμπολίτες μας από την ακραία φτώχεια.

Είναι επίσης λυπηρό γιατί σε αυτό το πρόγραμμα ο δήμος Κατερίνης και ο κος Παπαζιώγας ιδιαίτερα κατάφεραν να εμπλέξουν συλλογικότητες, συλλόγους και εθελοντικές ομάδες τα μέλη των οποίων βοηθούν με προσωπική δουλειά και πολλές εργατοώρες και που με τη δράση τους έκαναν και κάνουν πολλές διαφημιστικές και όχι μόνο δράσεις εντελώς δωρεάν χωρίς καμιά απευθείας ανάθεση από κάποιον αντιδήμαρχο.

Γνωσούλα Χαϊλατζίδου

Δημοτική σύμβουλος με τον Άλλο Δρόμο

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ