Μενού Κλείσιμο

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ – Τι αναφέρει η Άννα Μάνη

Η σημαντική ρύθμιση,  με την οποία παρατείνεται η θητεία των μελών των Δ.Σ. των αγροτικών συνεταιρισμών έως τις 30 Ιουνίου 2021, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ψηφίστηκε την Τετάρτη, «ένα θέμα που είχαμε θέσει στην ηγεσία του Υπουργείου», όπως αναφέρει η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη

Επίσης, με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, διευκολύνεται η χρηματοδότηση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, καθώς παρατείνεται λόγω των έκτακτων συνθηκών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, η δυνατότητα να συνάπτουν και να ανανεώνουν συμβάσεις δανείων μέχρι 25.000 ευρώ χωρίς προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας.

Περαιτέρω, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σειρά διατάξεων για όλη την αγροτική εφοδιαστική αλυσίδα που έχουν ως στόχο να προστατεύσουν τους παραγωγούς.

Η κυριότερη από αυτές, όπως τονίζει η κ. Μάνη, είναι ότι για πρώτη φορά οι παραγωγοί μας θα πληρώνονται μέσα σε 30 ημέρες για τα αλλοιώσιμα προϊόντα και σε 60 ημέρες για τα λοιπά γεωργικά προϊόντα.

«Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πολύ σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία για τον αγροτικό κόσμο της χώρας που βάζει τέλος στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και στηρίζει έμπρακτα τους παραγωγούς μας», καταλήγει η βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ