Μενού Κλείσιμο

Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα: Τα αποσπασματικά έργα δεν λύνουν το πρόβλημα – Αγωνιούμε κάθε φορά που βρέχει

Την αγωνία βίωσαν για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι πέριξ του Πέλεκα, που το πρωί της Δευτέρας είδαν για μια ακόμη φορά τη στάθμη του ποταμού, να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Με αφορμή την έντονη βροχόπτωση και τα όσα βίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής, η Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα, επανέρχεται σημειώνοντας πως αυτή τη φορά «ήμασταν τυχεροί» και υπογραμμίζοντας πως η λύση του προβλήματος δεν είναι τα αποσπασματικά έργα, η ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Εδώ και 12 χρόνια κάθε τέτοια εποχή η «Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα» αγωνιά και τρομάζει με τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ειδικά χρόνων, που φέρνουν σε κίνδυνο τις ζωές μας.

Σήμερα ήτανε μια τέτοια μέρα που τις πρωινές ώρες η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα. Για καλή μας τύχη, η βροχή κόπασε και η στάθμη του νερού κατέβηκε κατά πολύ.

Το ποτάμι άντεξε!!!

Τα αποσπασματικά αντιπλημμυρικά έργα δεν λύνουν το πρόβλημα. Σε πολλά σημεία του ποταμού πέφτουν τα πρανή, που σημαίνει ότι δημιουργούνε πρόβλημα στην κοίτη του ποταμού.

Δεν αποκλείονται επόμενες βροχές με καταστροφικά αποτελέσματα. Μήπως ήρθε η ώρα να το δούμε σοβαρά;

Η αντιπλημμυρική προστασία του Πέλεκα, απαιτεί μια σειρά έργων, κι’ αυτό πρέπει να το δούνε σοβαρά ο Δήμος και η Περιφέρεια.

Γιατί η αντιπλημμυρική προστασία πάει χέρι-χέρι με την προστασία και ανάδειξη όλων των ρεμάτων και την ολιστική αντιμετώπιση της λεκάνης απορροής από το πλέον ορεινό σημείο έως την εκβολή της στη θάλασσα.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ